Pages

Tak sukaaaa

Yang baca blog aku awal2
Mesti tau camane journey aku before and how aku pregnant
Aku misscarriage twice and amik unpaid leave for 3 months
And continued with another less or more 2 months sebab bedrest
without telling my close friends sebab too many thought will came out
One of my close friends tu is my boss
And i dont want to hear that
The idea datang tiba2 and aku gtau husband and dia ok jer

I know orang cakap belakang for my sudden decision
Tapi Allah tunjuk ape hasil decision aku
Alhamdulillah and i'm truly happy and grateful
Even some mintak some tips and tanya ape aku buat
Aku sacrifice kerja aku because of that 3 months unpaid leave
Aku dah pikir masak2 consequencenya
Which is like forever la jadi kerani cabuk
Tapi tak pernah sekali pun aku menyesal ape yang aku pilih
Aariz is more than enough for me

Sakit yang aku tanggung mase lahirkan aariz pun allah jer yang tau
Tetap aku rase bersyukur
Sebab aku masih dipanjangkan umur and diberi peluang rase semua tu
Lepas semua hardship yg aku lalu
Ade hamba allah ni suggest mende bukan2
Hancur luluh hati dengar suggestion dia tu
Hancur luluh jugak hati aku bila ade yg tolong sampaikan untuk discuss dengan aku
If aku the first person yang dengar suggestion tu
My answer will be a BIG NO!!
Without telling that hamba allah to further discuss
Consequence for the suggestion dah banyak berlaku depan mata
And until today keep on saying and joking about the same thing

If mende tu joking pun
Salah ke aku terasa?
Kalo orang yang susah nak dapat anak
Bila ditanya atau orang buat joke pasal dapat anak boleh terasa
Nape aku tak boleh terasa??
Aku manusia biasa and i am his mother
All this while aku senyum jer selagi aku mampu
Walaupun dalam hati rase macam ditoreh2
Everytime aku dengar that joke
Aku rase down sangat
Rase macam hamba allah tu underestimate aku
Rase macam aku ni tak mampu nak besarkan anak sendiri pulak
Macam aku tak patut besarkan anak sendiri pulak
Macam aku tak layak nak besarkan anak sendiri pulak
Macam cara aku ni tak bagus untuk anak aku
Hina and keji sangat ke aku ni?
Maybe dia ade own positive thaught atau harapan
Tapi tolonglah jangan

Hamba allah tu ade anak sendiri
Dia patut paham ape yang aku rase
Tak terfikir ke kalo someday Allah bagi dia rasa ape yang aku rase ni
Mungkin cara yang berbeza tapi perasaan yang same
Mungkin aku terlebih emo pasal mende ni
Tapi that is the thing yang aku paling tak sukaaaaaa dengar!
Doa aku jangan la nak cakap pasal tu depan aku lagi

Bila pandang aariz mase tido
Lagi la buat aku sedih
Mentang2 la anak aku senyum jer selalu
Sampai hati...


0 comments:

Post a Comment