Pages

Hammam Spa @ Bangsar

Bila ade anak ni
Especially yang breastfeed
Mmg sakit belakang bahu and leher tu normal yer
Sebab anak breastfeed tengah malam
Pastu ko pun ngantuk
Sambil bf tu leh tido lena dgn post ala model yer
Bila dah sakit sane sini memang la nak kne pergi spa or busuk2 pun g massage



Since mase tu budget ala2 tapi tak sedar diri
Aku pun feeling nak jadi orang ado2 jap
So pergi la spa kat hammam spa yg kat bangsar village
Tu pun review dari kawan aku kat situ sgt best
Aku pun teringin gak nak rasa kann
So pergi la seorang diri lepas habis meeting awal
Better buat appointment dulu yer
Kang takde slot kosong naya jer
Masa call tu dia tanya ape ke session yg korang nak
Selalu aku amik princess hammam berharga rm245 selama 1 jam 40 mnts plus minus
Sila datang awal at least 15mnts sebelum session bermula
Sebelum session start nak kena pilih dulu minyak untuk massage kalo termasuk dalam package
Ade dalam 4 or 5 jenis nak kne pilih and diorg akan explain jenis and function minyak

Lepas explain tu diorg akan bawak masuk ke area menunggu belah dalam
Suruh salin baju which is atas and bawah kena pakai as per provided yer
Lepas tu sementara nak tunggu morrocan lady datang melayan kita lepas dulu kat seats yg di provided jugak


Duduk la kat situ diam2 sampai yg serve kita mase mandi datang
Dia akan provide kita dengan bathrobe yer
Takde la lepas situ pakai 2 pieces je
Nanti morrocan lady akan datang and bawak kita ke bilik mandi
Pakej yg aku amik ni including hammam gommage and massage for 45 mnts
Hammam gommage ni pulak session untuk kita mandi and menyental badan



Atas ni pic bilik mandi dia branch publika
Tapi lebih kurang camni gak la dekat bangsar
bilik tu agak terkuap sikit since pakai air suam plus batu marble semua tu is suam yer
Semua batu bangku marble tu suam ala sauna
Mula2 morrocan lady tu akan jirus kita dengan air suam
Then diorang akan sapu garam color hitam which aku lupa ape namenya kat seluruh badan
Seluruh badan tu termasuk la yg tertutup 2 pieces itu
Sila pasrah tau
garam tu macam licin sikit bila dah sapu kat badan
lebih kurang macam sabun

lepas settle sapu garam satu badan
baring la kita kat bangku suam tu dalam err 10 or 20 mnts kot
tak pernah pulak aku cek
lepas habis masa jer diorg akan jirus lagi badan tu
Dua bawak pulak bilik yg lain tapi still dalam bilik mandi tu jugak untuk session sental daki
owhhh yeahhh!!!
Part ni paling aku suke
diorg akan pakai glove yg tajam macam sponge
and sental satu badan sampai daki yg hitam tu keluar
mase tu baru tau walopun hari2 kita sental masa shower still tak bersih
banyak gila daki wehhh
2 pieces tu akan diselak dah dibuka untuk memudahkan process

selesai jer menyental diorang akan tunjuk depan kita
glove yg dipakai tu terus digunting
Lepas tu terus g mandi sekali lagi
kali ni siap bersabun, shampoo and conditioner
shampoo dia wangiiii bau rose!
Masa mandi ni part paling pasrah sekali dalam hidup
sebab 2 pieces tu akan dibuka and tinggal la kita berfeeling awkwarddd ~
Nasib tak baik kalo ade customer lain yg same session dengan kita *nangesss!
Mase tu aku macam rase nak keluar lari dari bilik tu tapi gilo ke apo kan..hahaha
selesai hammam gommage session jer kita tgu jap kat luar bilik
sambil dihidang dengan mint tea and baklava
the baklava is to die for!!sedap woi!
Aku siap mintak tambah..hiks

bila bilik massage dah ready boleh la start massage pulak
tapiiiiiii aku reccomend amik hammam gommage jer la
massage tu leh dapat yg lagi murah and better massage
massage dia sangat la biasa
Aku dah 2 kali pergi amik pakej yg same
next time kalo pergi aku nak buat hammam gommage or service lain jer la

*pic amik dari fb hammam spa
* entry tunggang terbalik sbb pakai handphone



0 comments:

Post a Comment