Pages

Weaning journey ~ the food processor review

Bila dapat update blog rase cam best jer
Actually byk sgt bende leh update kat sini
Cuma takde masa..
Last few weeks adelah sangat busy untuk aku dgn aariz
Aku kena outstation for 2 weeks
Seminggu pantai timur and seminggu lagi pusing sarawak
Of course la aariz takleh tinggal

Good thing during sarawak trip is aku leh training aariz naik flight
Memula dia crancky gak sebab ngantuk and sempit
Tapi dah dekat seminggu naik turun flight tu memang dah tak heran dia bunyi bising flight tu
Now anak aku dah 5 bulan 2 minggu
Dah 4 hari dia start weaning
As per advised by the paeds
Physically mmg dah passed all the criteria nak start weaning
 
By the time paeds cakap dia dah leh start weaning 
kelam kabut gak aku cari blender complete with steamer function
Bukan ape..tak rajin kita nak guna periuk kuali banyak2
Nak membasuhnya tak payah cakap la
So chap chap chusss cari and google mane2 blender yg best

Banyak jer brand yg ade dari harga rm170 complete with steamer and blender sampai ke beriban harganya
Bajet mase tu pulak paras hidung jer
Maklum la kalo dah 2 minggu outstation and claim dgn gaji semua tak masuk lagi
Tapi dalam hati berkenan jugak dengan beaba solo
Mahal nak arwah yer tapi cantik and bigger capacity compared with other baby blender dlm 800ml
Hati dah meronta2 tapi pikir2 balik macam mahal sangat
Kemain anak sorang dah splurge camtu rupa kan

 

Ade jugak beaba yg original tu
Harga murah sikit tapi nak tunggu lamaa
So cari la alternative lain
Jumpa la Cherub Baby Natriblender asal dari australia
The extra advantage compared to any other baby food processor is the digital function
Brand lain aku x sure la if the steamer ade timer ke tak

Natriblend Steamer Blender Baby Food Preparation Unit
 
Tapi pakai cherub ni ko campak2 jer
Pastu tekan2 tot tet tot tet leh tinggal
Dah siap nanti titt tittt dia panggil
Tinggal biarkan sejuk
Lepas trus blend kat situ gak
Memang best and senang gilaaa




 
Aku recommend sgt especially for super busy mummy 
function bukan untuk as a food processor jer
at the same tine leh guna untuk panaskan ebm which is 3 minit saje
sterilize bottle and heat purees yg baru keluar dari fridge 
timer tu mmg dah default 
tapi agak2 nak bagi lame or sekejap leh la adjust

Size food processor ni pun macam lebih kurang beaba jer
Aku dok cari jugak review if ade malaysian yg guna tapi x jumpa
So far review dari mat saleh2 memang positif
Ni pun kebetulan jer bebetotz dok promo kat instagram
Harga retail dalam rm 700 tapi bebetotz bagi discount harga dapat la Rm599
Mahal tapi worth the money laa
If baru anak first ok sangat nak beli
Boleh turun kat adik2 saje
Saya bagi 5 bintangggg

Euro trip soon

Fuh fuh fuhhhhh..tiup sawang uols
Quite busy la ever since masuk kije ni
Ikutkan boleh jer nak update blog
Tapi malas..krikk krikk

Even picha2 zaman kegemilangan pun tak sempat nak tukar yg sopan
Maklum la kita ni dah berhijrah..hihi
Abaikan dulu yg tu eh
Aku nak update yg byk jugak org bertanya nih

People keep on asking pasal handbag longchamp yg aku nak letgo dulu
Sorry uols..semua dah terjual
so ade yg pre loved saje
Boleh whatsapp 013 7143341 or email abfarha@gmail.com if interested
Nak letgo murah jer tu since aku dah pakai
Tak sempat update handbag mane yg available..hiks

Confirmed end of this year aku pg tour europe dgn family aku 5 orang..insya Allah
Tiket dah beli and aariz pun ikut sekali
From 24th dec dari paris sampai 12th january ke frankfurt driving yer
So ada extra kg available if ade org interested nak order handbag dari euro sanahh

Any takers??? *krikk krikk
Takpe..opismate weols dah gigih kumpul duit nak mengirim
Sesapa yg interested boleh la email aku kat abfarha@gmail.com or whatsapp kat 0137143341
Order atau enquiry sebelum 24th dec 2014 saje yg dilayan yer
Lepas date tu kne tgu la aku punya next euro trip yg ntah tak sure bila