Pages

Braces after 11 months++


Alhamdulillah..aku dah selamat bersalin
Now warded lg sbb baby kena jaundice
huhu..sian tgk anak aku
Name pun belum finlize even dah 2 hari baby aku lahir
Yg tu next time aku citer

Last aku update pasal braces was on Oct 2013
mase tu rase macam dah rata sikit
tapi still nampak gigi aku ke depan kalo tengok dari tepi
disebabkan ketembunan melampau sebab preggy
muka runcing aku tercover la sikit
sekarang pun dah pakai power chain
tak pakai dah getah yg sangkut kat besi satu2 tu

paling fed up kalo lepas makan
sebab semua berkampung celah2 besi
tapi kne rajin berus gigi laa
so jadi good habit la di situ
seriusly tak terbit rase menyesal pasang braces
i'm glad with my decision

kadang2 takyah nak consult org sgt
do ur own research sampai ko puas hati
elak tanya opinion org yg takde experience kat bende yg kita nak buat
lebih tak menyakitkan hati
sebab wujudnya org yg suke bagi -ve respond utk sesimple2 mende
sampai sesusah2 mende adalah sgt merimaskan
as if kita ni buat decision sesuka hati tak pikir panjang kan
ape la yg ko merepek nihh..haha

maafkan pic yg huduh ini..hiks

sebelum


Selepas (2hari sebelum bersalin)


by the way, tempat aku pasang braces tu ade gak buat teeth whitening
RM 899 jer uols! which aku rasa murah
sebab most of tempat yg aku survey cecah RM 1,000++ gak la
boleh tahan 1-2 tahun kalo ko pandai jaga
definately aku nak buat lepas cabut braces nanti..
baru la memancar2 gigi ai..haha

Fudgy brownies

aku masih di sini tunggu baby yg still xnak keluar..huks
ape la dia buat dalam perut aku ni yg syok sgt tu yer
sampai tak perasan due date dia dalam perut almost over
which is esok 16th April!
takpe baby..by hook by crook kita jumpe u esok yer

being preggy mummy macam2 nak rase
actually takde la terliur sgt
cume dah alang2 aku gems gems ni
kita tala la semua bende kan
Insya Allah lepas bersalin kita cuba kecikkan size balik
hari tu tgk kat IG Vivy Yusof dia dok pulun makan brownies
aku lak mmg macam selalu rase nak makan something sweets
so tergoda la kitaa

terus order dekat Gula Bakery ni on the same day tgk pic tu
unfortunately GB is super bz sebab nak exam plus order quite byk nak attend
so dah agak redha nak rase brownies tu lepas pantang saje
tup2 dia update nak buat brownies saje on last weekend
so aku order dlm was2 takut la terbersalin kang x pasal2 and inform gak kat dia if in case

semalam aku amik brownies tu dekat Alam Impian sanaa
jauh gak la dari USJ nih..kalo tak sedap awas yerr..hahaha
memang sedappp ok..luar dia macam rangup
pastu dalam dia super lembut plus x manis sgt
ade salted caramel and choc drizzle on top of brownies
buat manis dia just nice saje..harga pun dalam RM 30 ade 16 biji
medium size la camtu..for me just nice la makan 3-4 orang for dessert..



 

hubby aku baru makan 2-3 biji..
the rest aku yg telann..
kate makan untuk 2 org kan
tu yg baby seronok dok dalam perut..
makan sedap..
tu jer aku nak update hari ni..hiks

Lunch kat Crab factory @ SS2 Petaling Jaya

Semalam mase nak lunch hubby tanya nak makan mana
so before pantang ni macam2 la yg aku teringin nak rase
lepas bersalin mmg aku kne diet balik
but of course my diet tak se extreme aku buat atkins dulu
hopefully berjaya mek nak menguruskan badan
x penah aku mimpi dapat extra 20kg okeh

so, tertengok Hanis Zalikha makan kat Crab Factory macam sedap jer
sebelum ni aku tertengok adik SM Nasa pun g makan kat situ
ingatkan kat oversea, rupanya kat PJ sajo
since kitorg punya lunch hour semlm dah agak lambat gile
berdesup la g sane..dekat2 area jual durian berkoyan2 tu la



masuk2 jer tengok tak ramai org
lega makcik tengok..kalo tak asal pergi makan tempat2 baru promote kat
IG mmg fullhouse manjang especially dari IG org2 glemer kan
price terlupa dengan malas pun ade nak snap
tapi 2 ekor ketam size paling kecik cost us about RM 89
and price ketam leh cecah up to RM 229 seekor tapi tu mmg besar gila kot!
diorg akan bagi kita bip plastic so takde la ko menukul ketam
sampai baju comot kan


kat situ takde nasik yer, cuma fries, wedges and bagguette
selain ketam ade scallop, udang and few types of seafood lagi
untuk semua seafood tu ade 3 choices of masakan leh pilih
aku lupa ape namenye menu yg kitorg pilih
tapi lebih kurang ala2 chilli crab tapi boleh request
nak pedas2 manja or pedas meletup sampai bergelas2 air
kitorg memang pilih medium pedas la since Hanis tu pun kate pedas menangis kan




sampai2 ketam tu dalam plastic bonjot jer
pastu ko tuang atas meja, tak payah nak berpinggan
xtau la kalau tu mmg conceptnya or sebab catuan air yg melampau lately ni kan
mmg sedapp! chilli crab yg dia masak dengan lemon sekali
so takde la manis tahap muak and mmg sesuai dengan tekak kitorg
even medium spicy pun, bila ko makan lelame mmg berapi mulut
medium spicy tu pun aku rase just nice pedas dia
memang boleh la nak g lagi sekali tapi sedia ongkos saje la yer..hiks

pic bawah ni screenshots saje dari IG ehsan dari hubby
nak edit pun malas..gila x kembang semangkuk kan
tapi tetibe ai rase dagu ai dah runcing sikit
bukan botox yer, aku begitu yakin tu hasil braces aku
braces tu citer lenkali saje
 
 

Jom beli Ephyra!

Aku still jual Ephyra kalo ade yg amik tau :p
jual suka2 and tak berapa nak mengejar sales sgt pun
maklum la keje kat opis pun banyak

since aku dah start cuti ni leh la aku bagi price promo
if org nak beli berkoyan2 pun aku ade jer masa nak hantar
offically aku announce harga sebelum ni adelah official price if beli dari aku :

Beli : 1 - RM 190
           2 - RM 180
           3 dan ke atas - RM 175
Setiap 5 pembelian (harga 1 jadi RM 175) dapat free gift seperti di baw
ah :

tapi yang bawah ni harga promo
Promo ni will end until cuti habis pantang aku which is on 30th June:

Beli : 1 - RM 185
           2 - RM 175/per each
           3 dan ke atas - RM 170/per each


COD cuma kawasan nearby Subang & Bangsar jer
yang luar kawasan ni akan dipertimbangkan.
Kalo nak post ade extra charge RM 10

sape2 nak order bole:

email to : abfarha@gmail.com
sms: 013-7143341


since aku bagi harga murah gift cuma mampu bagi shaker dengan recycle beg Ephyra yer.

Standing still at 39 weeks

Masya Allah..ape nak jadi dengan aku nih yer
mase awal start berkobar2
dah lame bunyi cengkerik keluar dari blog aku nih

by the way nak update my pregnancy
now i am 39 weeks and 3 days of pregnancy
dengan jayanya dah naik 20kg! *nangess woi
still waiting and praying like every day bila la baby nak keluar
however, aku malas nak merempan and complaint tak tentu hala kat org
semua yg pregnant confirm akan ade experience yg same
sakit sane sini, sentap dgn org takyah citer la
tapi aku diamkan ajer
bersabar la kita yer dik

Insya Allah bersalin nanti dekat Pantai Hospital Bangsar
Dr yg menyambut pun Insya Allah Dr. Idris
last week check up pun Dr kate baby dah engaged
mild contraction tu ade tapi tu blm masa nak bersalin lg
tanda2 lain pun tak keluar lagi
memula tu terpikir gak nak ke hospital lain sbb kira2 bajet kan
tapi dah masuk 8 bulan cuma asik terpikir jer, action langsung takdak
doa dan tawakkal la budget tak berapa nak burst sgt kan..huhu
tapi dah tanya Dr Idris, kos bersalin situ if normal dalam 4-6k and csec dalam 10-12k
tu untuk delivery saja yer

dari awal masuk opis bulan oct camtu aku langsung x amik mc
amik annual leave sebab nak bercuti2 jer
tapi start last week aku dah mcm chipsmore jap ade jap takde kat opis
so this week terus mintak mc dgn Dr sampai dua date aku
punggung aku macam nak reput duduk kat opis lelame
baikla work from home jer kann

cuma aku terpikir nak go for induction
if let say baby takmo keluar bila dah due date nanti
ade kawan aku mcm x berapa nak sokong
nanti ade long term effect katenye
hurmm.. betul ke ye?
tapi aku mcm dah nekad for induction
anybody willing to share experience/side effect after induction?
mase induction tu aku dah bace byk review and most kate memang sakit la
sbb  kita paksa rahim bukak kan
sibuk nak suruh baby keluar tapi name pun belum ade lagi..hiks

pic 4D buat kat klinik dr idris dekat ttdi
nasib baik dia leh masukkan dalam bil company kan
selamat duit mum and dad..hihi
mase scan ni 28weeks
gigih cari muka dia tp dok sibuk nak tutup
jap dengan tangan la jap kang nyuruk belakang tali pusat
tetiba lak dia g tendang scanner tu
huhu..ganas anak mummy
nampak la hidung kembang dengan mulut tgh muncung dia tu
bila nak kuar ni dik
mummy tak sabar dahhh~