Pages

7 months later

Asyik update review dengan tips jer
Sudah la free2 dpt review kan
Boring lak..hiks
Nak cerita pasal anak hari nih
17hb lepas dah 7 bulan
Belom merangkak tapi dah boleh pusing balik bila dia meniarap
Aku rase mencabar sangat nak pilih mainan anak nih
nak beli yg keras kang terketuk kat dia nangis pulak
Beli soft toys macam dah banyak
Plus boy takkan la nak beli patung2 jer kan
Tapi kalo tak beli kang anak aku takde mainan pulak *tapi rumah macam pw uh barang aariz sajo
Dilema sangat nak pilih mainan anak hoi

Mainan favorite is handphone so belikan la brand leap frog sajo
Yang peliknya ade 3 jenis toys handphone and 2 tu brand fisher price
Yang memang button tekan2 saje
1 tu murah sebab hp lipat dalam rm30++
Lagi 1 tu mahal nau nau sbb bentuk iphone dalam rm80++
Leap frog yang ade screen bergambar baru rm 66

Pelik betul aku tengok

Cuma handphone leapfrog ni actually untuk yang 18 bulan

Ok jer sebab ada lagu and counting semua

Berbaloi untuk harga macam tu

Bila aariz ade handphone sendiri ni
Kurang la sikit kacau hp aku
Walopun kadang2 dia lagi suka hp mummy dia gak


Antara toys yang aku belikan untuk aariz berdasarkan umur yang tulis kat box mainan tu
toy telur yang pop up tu dalam rm 50++ kot
siap pakej ugut hubby aku
aku bayar 1 dia bayar 1
hubby aku kadang2 ngelat..tak aci!!haha
Jenuh beli macam2 toys kat aariz ni
Sudahnya dia pegang and belek jap
Bila sampai kat kaki dia harus dia sepak2 jer
Aiyoo..nangis mummy tengok dik
Sudahnya ni jer yang jadi favorite
Bangun tido and sebelum tido dia leh dok diam2 belek mende ni
Siap pakej tenyeh kat muka sebab geram


Beli kat kaison rm 9.90 sajo!
umie dia yang belikan..hiks
Beriya la aku dengan hubby beli toys mahal *maklum la anak baru satu
Tu baru toys kan
Baru2 ni pergi ke duri kahwin
Padahal aariz dah cukup tido and makan ni
Dia leh pulak mengelupur mase tengah duduk kat meja makan
Boring kot sebab duduk jer main pinggan polisterin
Memang kena lempar kat lantai jer
Tangan sibuk nak capai alas meja dengan pinggan nasi papa dia
Which is dah capai nasik pun!
Sib baik la dapat nasik
Kalo sambal kan ke kesiann
Memang la makan laju2 aku dengan hubby kan
Panjang akal anak mummy ni kan
Siap feeling driving lagi nih
eksyen je lebih..hiks


NU Sentral

Sudahkah anda jejak ke nu sentral?
Mall yang best gila during opis hour
Sebab tak  payah susah payah carik parking macam kat midvalley tu
Naik lrt chap chap chusss sampai
Kat mane??
Nu sentral ni connected dengan kl sentral
Sebelah jer which is turun lrt masuk ke kl sentral
Terus nampak escalator ke nu sentral

So happening sbb byk gila kedai best
Pendek kata setanding mcm sunway pyramid
Sebab ade h&m yg besar gila
Even kat situ tak byk lagi kedai or butik yg bukak
uniqlo, parkson and harvey norman pun ade bukak dah
Actually ade byk lagi tp tak ingat
Walopun pergi tiap minggu nih
Pendek kate byk dah kedai best dah bukak walopun still byk lompong
Aku suka gila g sini mase lunch hour

Tix dari opis aku rm1.60 one way
Mmg berduyun2 org dr stesyen tpt aku nih
Bab makan pun dont worry
Banyak dah kedai mkn dah buka
Plus ade food court lagi
Tapi tak pernah lak jejak food court dia
Even aku tak habis ronda lagi nu sentral nih
Kalo meronda semua tpt pukul berapa lak nak balik opis kan

By the way ade kedai makan rare yg tak jumpa kat tempat lain
Tak tau la kalo ade tapi aku tak pergi lak
Simply D nama di beri
Masa bayar kat cashier ade cop delicious lak belakang resit
Mungkin another version of delicious tapi still ala2 warong camtu
Harga pun tak murah mana by the way
Tapi nak merasa sekali sekala apr salahnya
Located dekat belah luar nu sentral yg berhadapan dengan kl sentral
Tapi takleh la cross kat jalan raya sbb ditutup untuk melintas
Tatau sebab ape

Time lunch hour memang ramai gila
Berebut seat lagi yer
Ape yang sedap sangat tatau la aku
Enjoy je la pic yang aku amik nih

Sudahnya amik chicken avocado wraps sajo
sebab nk feeling diet
minum pun air kosong flavor lemon amik sendiri saje


Robocuum

Sebenarnya dah lame aku beli mende ni
Mase aku tgh sarat bawak perut mase tu
Dok pusing2 kat SACC Mall yg tengah ade home fair
Syok jer tengok mende nih buat kerja
Masalahnya everytime g home fair mesti dok jeling2 jer
Aku pun gtau hubby
Kalo ade mende ni best gak
Since rumah ade kucing and in term of maintenace rumah
Kurang la sikit nak buat kerja2 vacuum

Kalo tak seminggu tu patut vacuum banyak kali
Sebab dok area umah aku tu habuk cepat jer penuh
Dulu dok apartment separa flat dulu memang hari2 vacuum xde masalah
Sekarang ni boleh patah pinggah uols!
Tiba2 hari tu laju jer hubby aku g both mende ni
Tengok dia demo semua mmg aku dah tertarik hati nih
Hubby as usual akan tanya banyak gila soalan kalo nak beli or interested kat satu mende
Good for us but not for me..haha
Kadang2 naik rasa takyah beli lah sebab lame beno interviewnya..huhu

Akhirnya hubby pun beli la
Knowing that kerja2 bersih habuk ni mmg aku yg terbongkok2 buat
Ape mendenyaa??
Kitorang beli vacuum robot
Alaa yang boleh vacuum satu rumah sendiri tu
Brand yang kitorang beli is Ecovac
To be specific model deebot D58



Mase amik pic ni deebot tengah buat kerja
so dia nampak separate la dgn rumah dia tu
if tak buat kerja or tengah charge dia akan duduk kat rumah tu diam2
sangat praktikal mende ni dlm tolong kita buat kerja rumah
aku pernah try vacuum dulu pakai yang biasa
then suruh deebot lak vacuum
suprisingly habuk still ade and penuh gak isi dalam dia
maknanya vacuum biasa tu cuma sedut habuk yg nampak mata kasar jer
habuk halus tu tak tersedut pun
Tapi sorry takde pic sebab dah lame aku try


Yang kelabu depan tu is the bumper
Everytime bila langgar something such as kaki meja ke or kaki orang ke
Bumper tu akan detect and dia akan alih ke lain pulak
Takde la dok menyondol tempat yg same pulak kan
normally dia akan pusing dok vacuum serumah dalam sejam
tepat sejam bateri pun habis and dia akan balik ke rumah dia
Btw, on top of deebot ni kita di provide dengan virtual wall
untuk elak robot ni terlajak ntah mane hala kan
bila lalu dekat virtual wall tu
Automatik deebot tu tukar route

by the way, tempat simpan habuk dia kecik jer
normally kalo rumah kurqng habuk or fabrik
lambat la penuh 
and untuk tahan lama tempat sempat habuk ni
kena la lapik tisu
aku update pic tu later lah sbb lupa nak snap

dalam syoknya pakai deebot ni
still ade kekurangannya
kalo beli karpet tebal memang deebot taknak naik
dia akan tukar route as if karpet tebal tu halangan
lagi satu karpet bulu panjang2 tu
memang habis la terbelit2 bulu karpet tu dekat tempat deebot sedut habuk tu
Kadang2 bila deebot tu stuck tak boleh nak keluar tempat sempit memang menjerit la dia
so deebot ni sesuai untuk rumah yang kurang perabot and rumah yang luas

but so far aku suka jer
Lepas deebot buat kerja memang leh rasa
lantai kita tu licin dari biasa
tu jer yang aku ingat
Review ditulis since sebelum aku beli tu
Susah nau nau nak jumpa review
tapi sebenarnya ramai jer pakai robovacuum ni
ohh..sebelum lupa deebot punya sedut ni kuat jugak
make sure kalo nak beli robocuum ni cari yang power sedut tu kuat yer


Tak sukaaaa

Yang baca blog aku awal2
Mesti tau camane journey aku before and how aku pregnant
Aku misscarriage twice and amik unpaid leave for 3 months
And continued with another less or more 2 months sebab bedrest
without telling my close friends sebab too many thought will came out
One of my close friends tu is my boss
And i dont want to hear that
The idea datang tiba2 and aku gtau husband and dia ok jer

I know orang cakap belakang for my sudden decision
Tapi Allah tunjuk ape hasil decision aku
Alhamdulillah and i'm truly happy and grateful
Even some mintak some tips and tanya ape aku buat
Aku sacrifice kerja aku because of that 3 months unpaid leave
Aku dah pikir masak2 consequencenya
Which is like forever la jadi kerani cabuk
Tapi tak pernah sekali pun aku menyesal ape yang aku pilih
Aariz is more than enough for me

Sakit yang aku tanggung mase lahirkan aariz pun allah jer yang tau
Tetap aku rase bersyukur
Sebab aku masih dipanjangkan umur and diberi peluang rase semua tu
Lepas semua hardship yg aku lalu
Ade hamba allah ni suggest mende bukan2
Hancur luluh hati dengar suggestion dia tu
Hancur luluh jugak hati aku bila ade yg tolong sampaikan untuk discuss dengan aku
If aku the first person yang dengar suggestion tu
My answer will be a BIG NO!!
Without telling that hamba allah to further discuss
Consequence for the suggestion dah banyak berlaku depan mata
And until today keep on saying and joking about the same thing

If mende tu joking pun
Salah ke aku terasa?
Kalo orang yang susah nak dapat anak
Bila ditanya atau orang buat joke pasal dapat anak boleh terasa
Nape aku tak boleh terasa??
Aku manusia biasa and i am his mother
All this while aku senyum jer selagi aku mampu
Walaupun dalam hati rase macam ditoreh2
Everytime aku dengar that joke
Aku rase down sangat
Rase macam hamba allah tu underestimate aku
Rase macam aku ni tak mampu nak besarkan anak sendiri pulak
Macam aku tak patut besarkan anak sendiri pulak
Macam aku tak layak nak besarkan anak sendiri pulak
Macam cara aku ni tak bagus untuk anak aku
Hina and keji sangat ke aku ni?
Maybe dia ade own positive thaught atau harapan
Tapi tolonglah jangan

Hamba allah tu ade anak sendiri
Dia patut paham ape yang aku rase
Tak terfikir ke kalo someday Allah bagi dia rasa ape yang aku rase ni
Mungkin cara yang berbeza tapi perasaan yang same
Mungkin aku terlebih emo pasal mende ni
Tapi that is the thing yang aku paling tak sukaaaaaa dengar!
Doa aku jangan la nak cakap pasal tu depan aku lagi

Bila pandang aariz mase tido
Lagi la buat aku sedih
Mentang2 la anak aku senyum jer selalu
Sampai hati...


My fav skincare

Walopun dah minum ephyra untuk menjaga kechantekan
Kita still kena jaga kulit muka jugak
Kalo tak camane la kotor2 kat muka tu nak hilang
Nanti kulit kering kusam lak kalo tak g cuci and scrub
Jangan ingat telan ephyra hari2
Kulit kita boleh halus mulur yer
tidakkkk jawapannya

Dah macam2 skincare aku cuba
Dari yg jual kat kiosk jamu tu
Yang jual kat watson guardian lak dari  murah sampai yg mahal jual kat situ
Tabita pun aku penah try gak
Lagi la macam tajam skit kat kulit aku
Walopun orang claim semua tu adelah natural
tapi masih aku tak puas hati
macam takde effect sangat except for tabitha
tapi sebab byk sgt comment baik dan tak baik
better aku tukar
Perlu ingat yer
Ephyra tu untuk dalaman jer
Walopun kulit kita tak nampak kusam tp dari jauh la
Kalo belek tengok dekat2 dah macam kertas pasir lak nanti kan
I've been there ok
Pakai foundation memang la nampak floless..haha
Tapi memang rase kulit tu kasar
Dok pikir2 gak nak leburkan duit pakai skincare yang mahal sikit
If ikut kepala aku memang yg mahal itu berkualiti..hiks
Google sane and google sini
Tak banyak la review sangat
Tapi ade satu review yg cakap cik stewardess dok pakai brand nih


Yeszaaa! Clarins pilihan hati
Cerita pasal each product on separate entry lah
Banyak benefits selama aku pakai clarins
Memang obviously clarins ni mahal sikit
Tapi memang berbalo sangat!
For the start, aku cuma beli yang basic jer
Which is pencuci muka and moisturizer
Both jer dah cost around RM 300++ *nangesss
Tapi part yg paling best
Macam2 sample yg kita dapat
Aku dpt toner, serum and krim ape tah lg
Dah habis la semua tu

Ingat yer..mintak jer sample mase korang beli
walopun barangnya beli 1 sajer
Kalo boleh mintak la yg untuk next purchase
At least tau sesuai ke tak dengan kulit
If u are new to this product
Mase beli tu dapat membership percuma tau
Mmg untung jadi member sebab bole kumpul point for each purchase
And end of the day boleh redeem skincare yg listed untuk redemption
Skincare tu for full size tau
Bukan size kecik cenonit tu
And aku dah buat pun my very first redemption for clarins
Jimat duit weols! Hiks
birthday month ade gift tapi aku tak sure lak ape giftnya
belum redeem lagi

By the way, skincare range aku dah banyak sbb aku pakai almost setahun lebih
Untuk purchase pertama aku which is facial wash dgn moisturizer
Tahan almost setahun!!
The wonderful things bila pakai brand camni
Bubuh sikit jer dah cover satu muka
Campur ade hari aku malas pakai pun
Along the way pakai your first purchase tu
Bole la beli range yang lain
Nanti complete la skincare kita tu
Tu la yang aku buat
So takde la rase perabis sangat

So far aku memang suka sbb semuanya plant base
And for all the purchase yg dalam pic tu aku dah bole redeem
Facial dengan clarins pun best and mungkin dalam entry yg lain..hiks


Nuffnang

One of motivation yg aku nak update blog adelah nuffnang
Ade mase mmg ya ampun malas nak menulis
Tapi hari2 tgk update kat nuffnang
Sedehhh tgk income aku tu
Sampai la satu hari tgk traffic bila dah lame tak update blog
Ramai pulak yg dtg menjenguk

Takde la beribu sehari
Tapi suprisingly lagi ramai dari dulu
Ratusan pun dah kira ramai kot
Sampai la past few weeks
Aku notice nuffnang bagi aku CPUV
Homaiiii! All this while harapkan CTR sajo
Kalo org datang blog ko tapi tak klik kat iklan tu
Memang nan hado la income nya
Tapi bila dapat CPUV ni
Bila org dtg jenguk blog jer..kachhingg!!

tapi tapi tapiiiiii
Jangan salah sangka uols!
Income yg kaching tu
Hanya dapat bila particular iklan tu keluar and mase tu org dtg jenguk blog kita
Yg ni aku tak jumpe sape2 punya blog bgtahu
Mungkin tak cukup baca blogger lain punya tips kot
Aku yg noticed sendiri
Memula fefeeling dapat CPUV terus makcik kayooo
Tapi bila tengok lelame and dah credit pun hanya sen sen jahh
Baru aku paham..haha

Baru keluar gua uols!
Pun begitu aku still rase seronok
Bila nuffnang bagi aku iklan CPUV dekat blog aku yg tak seberapa nih
Hari2 tunggu iklan baru
Ramai blogger otai kate nak kena tunggu traffic cecah ribuan
Baru la dapat CPUV nih
Sekarang tidak lagi..hiks


My birth story

Lepas aariz 6 bulan baru nak cerita..hiks
ada entry sebelum ni aku masih tgu baby bg hint bila nak keluar mase 39 minggu
Tunggu punya tunggu dah 40 minggu pun masih camtu gak
Appointmemt dgn dr idris mase 39 minggu tu 
aku dah decide nak induce by 40th weeks kalo takde tanda
So by 40th weeks tu g check up balik
And cek bukaan just 1 cm jer
X membawa ape2 makna pun
And cek berat baby pun dah 3.3kg
kalo ikut doktor mmg dia suruh aku tunggu lg seminggu
Selalunya seminggu tu tanda dah ade
Tapi ntah nape instinct aku kuat suruh induce jugak
Walopun ramai kate extra sakit dr biasa
Tapi aku kurangkan2 dgr semua komen tu and review2 yg x memberi semangat
Maybe sbb dah x sabar nak jumpe baby yg dah lame kami tunggu
So bila dah decide, esoknya aku terus check in kat pantai hospital bangsar
Sebelum cek in tu sempat la g pusing midvalley dulu
Makan kat tupai2 dulu..hiks
Tengah taip pun terase berdebar2 lagi..haha
Bila dah check in, terus masuk labour room
labour room tak share dengan sape2 pun
So boleh la buat mcm rumah sendiri

Gelak ketawa lah kami dalam tu
Sebab tv pun xde kan
Dalam bilik tu cuma ade sinki nak membasuh siap dgn kabinet..tu saje
Mungkin dia purposely sorok gunting besi and peralatan lain
Taknak bg mother to be nampak
Kalo nampak mmg aku pun sanggup cancel nak bersalin hari tu..haha

Tengah tunggu and rileks mase petang2 tu
Tiba tibaaaa!
Ade indian lady meraung terlolong baik punya!
Obviously situ floor tpt bersalin jer
Sah2 la tu meraung2 pasal nak bersalin
Aku terus rase kecut disitu
Rase mcm akak x kuaddd nak harung sakit bersalin dik
Tapi bila terbayang baby terus buang perasaan tu jauh2

Lepas tu saat dinanti dah pun tiba
Diorg bg aku drip ubat induce
Dan akan sumbat ubat untuk cuci bahan toksin anda 
katenye kne tunggu 10 mnt paling kurang
Tapi lepas jer sumbat tu terus rase nak berlari masuk jamban
Lepas tu terus rasa lega uols
Takut2 mase meneran bersalin nt lain yg keluar..hiks

Dapat la makan dinner sambil terkulat2 nak mkn sbb cuak
Tak igt pkul berapa, maybe dlm pkul 8 kot
Dr idris dtg cek and inform if nak amik painkiller
So aku pun amik laa sbb takut sakit punya pasal
Sakit2 sikit pun dah ade mase tu
Bila tengah mlm tu tgl aku dgn hubby jer
Mase nurse dtg tu aku terus mintak epidural
Dr Idris dah pesan timing nak amik epi
Jangan tunggu last mnt sebab kalo terlambat takleh amik dah
So tido la kami sambil tgu sakit nak bersalin dtg
Dlm pkul 2 or 3 pagi sakit mmg dah dtg
Tengah syok layan tido sambil sakit2 manja tu
Rase perut bergelodak terus!
Bergelodak lagi sakit dr nak cirit uols!
Kalo cirit tu masuk jamban dah lega
Ni nak berguling takleh sebab perut besar sgt
Aku pun kejut la hubby suruh dia bgn
Tapi dia tgh mamai2 tu mmg mampu pegang tgn aku jer
Sakitnya sampai rase nak patah tgn heols
Berapa kali aku suh tambah epidural tu
Masih gak rasa and hujung kaki aku boleh gerak
Patutnya aku masih boleh senyum lagi..huuu
Mmg tu la kesan induce
Sakit yg lebih dari biasa
Layan la sakit tu sampai nurse dtg and cek bukaan
Dalam pkul 4 or 5 pagi tu aku dah 7cm
Mase tu mmg semua benda xkena dah
Memang dah pasrah layan sakit tu
Nurse pun bagi aku laughing gas pulak
Dia ajar aku camane pakai
And aku mmg dok sedut jer la gas tu mase tgh sakit
Pkul 5 lebih hubby dah call both parents
Baby keluar anytime
Dalam pukul 6 diorg sampai duduk sebelah aku
Nurse pun dah datang cek and mmg dah 10cm
Suara nurse yg menyambut tu macam petirrr!!
Punya la jadi pom pom girl nak suruh aku meneran
Sampai ke lobby depan leh dengar
Bestnya hospital pantai ni
Both my mum leh duduk sebelah aku
Tengok aku meneran yer
Diorg siap terfeeling lebih rase ngilu bersalin
Terus keluar labour room and tinggal hubby dengan aku jer
macam hotel room pulak orang leh keluar masuk kau
tapi mase tak heran dah
aku tengah busy meneran kot

Since aku pun dah lembik meneran baby tak keluar gak
Muncul hero of the day, dr idris
Since heartbeat dah laju and risky baby stress and so on dlm perut
Dr inform dia nak vacuum baby
Aku mmg ok jer sbb dah tak larat
Nasib baik la amik epidural
Mase vacuum tu masuk cuma rase jer di tarik2
Tapi tak sakit pun
Bila dah keluar baby memang rase lega sangat..Alhamdulillah
Even mase jahit pun just rase jer tp takde sakit
Bersyukur sangat epidural and segala painkiller ni wujud
Tak dapat bayang camana mak2 kita tanpa semua tu

Dalam pukul 620am lahir lah baby yang kami tunggu
quite surprise sebab estimate baby 3.3kg jer tapi keluarnya 3.7kg
patut la mummy teran awak tak keluar2 dikk
2nd cucu for parents aku and 1st from hubby's side
mase aku nak bersalin tu konon hubby nak record pakai go pro
haremmm la kan kalo dah kelam kabut
aku pun dapat pegang anak kejap ajer
dah bilik tak exclusive orang dok sibuk keluar masuk
bila baby keluar semua sibuk nak pegang baby
nasib baik la nurse dok ingatkan mummy dah pegang ke belum

tips yang aku belajar hasil membaca sana sini :
1- mase meneran tu jangan keluar suara pun..
so energy kita tertumpu untuk meneran jer mase tu
2- mase perut tengan sakit memulas tu la yg kena teran 
sbb tu la dia contraction which senang baby nak keluar

since aku amik semua painkiller yang ade
bill hospital kena topup on top of company bayar
nasib baik la bill baby fully covered
mahal la jugak tapi ibarat kata yasmin hani, bukan dapat pingat pun tak amik epidural
takut2 la trauma kalo tak amik kann
so aku masukkan sekali untuk sunat aariz hari ke 3 dia lahir
ade yg buat muka terkulat dengar aku nak sunat terus
sunnah yer sunat awal2 ni
dr idris yg sunatkan aariz pun dok kate
30 tahun dulu dia sunat baby takde la pulak nak kena sunat balik ke ape
banyak sangat mitosnya orang2 lain ni kan

kejap jer dah 6 bulan berlalu











Muka baru

Sempena dengan penghijrahan aku
Aku dgn bermurah hatinya hire blog designer utk grooming blog aku nih
Niat asal mmg nak kuburkan blog ni
Tapi tetiba macam sayang lak
Ade mase yg ko nak recall balik dulu2 bila org tanya for reference
Tapi tak igt langsung
Memang refer kat blog sendiri jer
So that's why last week tetiba aku rajin update blog

Officially this is new version of my blog
Updated by today..hiks
Aku mmg buta IT soo kalo buat sendiri tak jd rhope ini la yer
Previously pun hire org yg sama jugak
Aku telah menghire Incredible Design and byr RM 120 untuk version baru of my blog ni
Second time upah dia and mmg senang sgt
Untuk aku yg selalu blur ni
Just gtau color ape yg aku nak and ape theme blog aku which aku tak terimagine pun
Mmg creative dia ni

Bgtau sikit pun dia leh bg idea yg berkenan di hati aku
Nak yg simple jer pun
Maklum ler, blogger marhaen
sangat la recommended untuk yg buta IT macam aku
tapi nak blog berhias2 sedap mata memandang

Hopefully tak menyakitkan mata hati dan telinga yg sudi membaca kat sini yer :)

Lunch kat Thymes Cafe @ Seri Kembangan

Last weekend mmg food hunting kedai celebrities uols!
Hubby macam terliur sgt tengok org post kat ig makan di situ dan sini
Lepas aaron ajis kita ke hafiz nano nano pulak

Dekat jer dgn giant seri kembangan
Lunch hari tu mmg lewat gila
Lapar tahap boleh terkam orang..hiks
Area cafe ni still byk kedai yg kosong
Parking senang jer and tak payah bayar
Lupa lak nak snap pic kedai


Ni jer la pic bukti makan disitu
Tapi time tu la tgn tu nak main hp kan
Malas aku nak beriya amik pic sgt
Dgn anak aku dah boring mase tu
X layan dia nak duduk kat baby seat

Dalam lapar tahap boleh gaduh dgn sape2 jer tu
Kitorg order 1 main course dgn 1 dessert
Tanjattt takk? Hiks
Jangan main2
Food portion dia besar ok


Ni main course
Ala2 chicken cordon bleu
Tapi x igt lak name dia
Sedappp dan recommended
Harga tak silap 25++ ke ape
makan sorg satu portion tu yer

tapi yg paling menarik is the dessert!
Kawan aku yg tekak cerewet recommend kt ig
mmg harus la rase


Pisang cheese dia is too die for! Bak kate omputih
Sedap sangattt and portion besar
Puas la makan berdua
Harga rm12 tapi berbaloi
Actually kat sini menu limited sikit la
Maybe strategy dia is the quality not the quantity of menu

If g seri kembangan maybe leh g sini lagi
Puas hati kita dapat rase!
Total 2 org dalam rm60++

Lunch @ Kids & Creme, Setia Alam

Segmen review kedai makan datang lagiiii!!!hiks
Sekarang ni jarang masak
jimat gas rumah aku
mane taknya, hari2 balik pkul 8 mlm
Dah siap2 dinner umah PIL aku
not my fault ok..
Bukan malas tapi dah pukul 8 baru nak sibuk itu ini
pukul berapa nak dinner?
Sila jgn amalkan makan lewat malam
nanti cepat gedems

By the way, masak rumah pun tidak makan luar pun tidak dlm seminggu tu
bila weekend mmg jadi food hunter la kita
kali ni try kat aaron aziz pulak
semua kawan aku g try dah
bila tanya review semua kate boleh laa~
Tak puas hati lak kita dgr
terus nak try sendiri
last saturday since nak pg little whiz
kita lunch sekali kat kidz & Creme

Sila add ig dia kidzandcreme
kat situ dia update kot hari or time kita nak pg tu ade private event
mase aku pergi hari sabtu mmg baru lepas private event pun
tapi nasib kitorg baik sbb mase sampai tu
seat byk kosong lagi
lepas jer amik order
terus org dok tunggu turn

Kita order food yg reccomended kat ig or dari waiter tu gak
hubby amik steak burger
portion besar and seriously dapppp !


Waiter tu reccomend mee bandung dgn mee rebus gak
tapi kami nak feeling omputeh
so aku order chicken parmigiana


Nampak portion macam biasa n kecik je kan
sebenarnya dah terlebih dari cukup
lepas makan boleh tersandar
ade mashed potato bawah ayam tu btw
yg ni pun sedappp
aku habiskan gak walopun perut nak meletup
nanti menyesal lak kan

Tapi yg paling dinanti2 kat kedai ni is the dessert!
Pernah beli kirim dr kawan yg dok area situ
tapi x sesedap if mkn situ
maybe sbb freshly made lagi kan
bagi aku dessert ni overprice sikit
tapi if sedap kita tutup mata je laaa
the nuttelaa tart!
Dah makan sesudu baru teringat
hiks


Mmg sedap laa
aku suka walopun harga sepotong tu rm15.90 kalo tak silap
once in blue moon leh la try
food dia not bad
total kami makan semua ni dalam rm80++


Sonshine ~ 6 months old

Cepat mase berlalu
Makin lame tgk anak aku ni lain dari memula keluar
dah pandai gelek2 dgr lagu fav dia
suka dgr mommy nyanyi
malas nak tiarap and mmg tak suka pun
tak suke kena tinggal sorg
cepat boring unless ade baby tv

Dah start makan mase 5 bulan 1 minggu
berat macam dah almost 10kg jer..huks
tido malam sangat lena
kalo bangun pun bilik gelap
lame2 dia tido sendiri
yg ni aku train dia dari mase pantang..hiks
if siang tido lama pun malam still tido lena gak
tapi still mintak susu tengah malam few times
breastfeed sgt berjaya and stock tak pernah short
His most fav time sampai terkinja2 is mandiiii!

Mommy loves u 😚