Pages

Bertabahla..

Cuti unpaid leave aku officially abis mase merdeka hari tu
Tp sbb pregnancy maka aku dimc kan sapai la 18hb sept
which is esok..huhu
tapi aku dgn hubby plan aku mc until 12 weeks of pregnancy
even xde bleeding lagi tp aku kena la jage2
anything can happen
kitorg even let go trip g medan last weekend
tp ganti balik kampung aku

balik kampung mmg few makcik aku advise cuti
sampai 16 weeks..sbb makcik aku pun
leh gugur lagi even dah 12 weeks dulu
huhu..risau jugak..
nanti ku pikir balik

Hari ni masuk 10 minggu dah
bersyukur gak aku amik cuti dgn mc
pregnancy ni bukan senang yer
datang mase ko loya
peningnya dengan perut pedih lagi
mmg rase macam hidup dlm dunia sendiri
Tp aku selalu muntah angin jer
If rase nk keluar pun aku tahan
blm lagi muntah keluar ape
sbb nnt bdn lagi sakit

aku pun kena make sure perut jgn kosong
if dah loya tu bancuh milo dgn cecah biskut jer
Mmg rase lain sgt sbb badan x selesa
tetiba aku jadi anti sosial..huhu
Tersangat la malas nak melawa ke ape
dah pening2 camtu dah nape lak gigih melawa kan
badan aku pun selslu je seram sejuk
takpe la dik
mummy bertabah je la

Since 2 kali misscarriage
mmg dari awal pregnancy trrus follow up
dengan specialist which is dr idris ahmad
mmg very well experience lah
Aku sukaaa..sib baik covered by company
mase bleeding mmg seminggu sekali jumpa doktor
now dah ok sikit jadi 2 minggu sekali
dgn dr idris every time scan dia terus print
seronok jer tgk baby with the heartbeat

tahap malas mmg kronik
terase mcm looser sbb x mampu wat ape
sib baik hubby ku rajin sikit lately


Ni mase 4th weeks ++ nampak sac jer


Ni dah 6th weeks if perati betul nampak la isi nya
kecik jer tapi dah leh nampak heartbeat
tompok putih tu sbb terkena air


Yg ni last 2 weeks which is 8th weeks
baby dah membesar belah bawah kepala hujung atas punggung

Bersyukur tapi kadang2 merungut gak sampai bila nak rase camni
Makan pun x selera
kalo masak terover ingredients pun aku x berapa lalu
kadang2 xtau nak makan ape
huhu..hopefully lepas 2nd trimester ok dah
honestly susah aku nak keje if mood cam gini
Nak update blog pun xde mood tau

Tips kesuburan

Since aku berjaya pregnant
and this time pregnancy development
ade improvement compared pregnancy sebelum ni
aku nak share ape yg aku consume
mane la tau ade org pun berjaya gak kan
since aku dgn unpaid leave and duit tabung nan surut
aku x amik la supplement2 mahal
sumenya yg bajet ajer yer..

tips ni pun aku dpt dari doktor hamid arshat
If follow fb dia mmg byk tips dia share
kat bawah ni kes misscarriage berulang 5 kali
and kes cmv same cam aku except virus toxo tu
x sure la kes aku sbb cmv ke tak
tapi why not we try kan?


Aku makan habbatussauda 2 or 3 bln before get pregnant
once pregnant aku stop sbb dia bersifat panas
tapi kalo korang tanya mane2 patient dia
mmg akan diadvise amik habbatussauda untuk kesuburan
selain kesuburan mmg byk khasiat lain
Pastu folic asid pun kena amik gak
yg ni sume pun tau kan
Aku amik sekali dgn vitamin E
just ikut jer as doktor hamid advise mcm kat fb tu
Since xde rezeki nak jumpa dia kan

before aku cuti ade la mak2 kat opis advise
amik mane drinks yg ade kacip fatimah
aku just beli pearl cafe jer and minum hari2
bila google ade yg kate wife dia rajin minum
sumber kacip fatimah and dpt baby kembar 3
Tapi mmg dia ade family history kembar
tp since coffee tu sedap cicah dgn biskut
aku ok jer nak telan hari2

On top of that aku amik jugak pati delima gulsan
since dia ade function kesuburan dgn kuatkan rahim
ni je la aku consume selama 2 bulan camtu before get pregnant
after pregnant pun mmg bagus amik pati delima
sbb membantu tumbesaran baby gak
Lagi satu doktor hamid mmg selalu advise utk diet
yg ni mmg org tak advise aku pun
tp kesedaran sendiri..huhu

Lain org lain rezekinya
tapi x salah kita nak cuba
cuma untuk kes misscarriage berulang
mungkin kita kne prepare body dgn mende2 berkhasiat
so baby dalam perut Insya Allah membesar dgn sempurna
lagi satu bulan puasa mmg x berenti berdoa untuk rezeki anak
berkat bulan ramadhan kot kan
yg penting jangan berhenti berdoa je la
walo ape cara yg kita cuba pun


fuhhh..fuhhhh..fuhhhhh~~

ya ampun..xtau la nape dgn aku lately
malas ya amat nak update blog
byk jer mende nak update
tp ade jer bisikan cakap nanti nanti
sudahnya almost 3 minggu tak berupdate ape sgt
internet pun kekadang ok kadang tak
mmg saje nak bagi blog aku bersawang

3 minggu tu aku tak kemane pun
just dok umah
melayan perasaan dengan tak berape nak sihatnya
plus unpaid leave aku officially habis semalam
wow! cepatnya masa berlalu
tapi tapi tapi!!!
aku dapat mc untuil khamis nih
yg tu separate entry la yer
this week i am feeling better

honestly bila duduk umah
and u do nothing
sangat la bosan yer
lain jer dengan conditions sebelum raya tu
rajin jer aku update blog
rase macam lega sebab ape ko pikir and tersimpan
terluah kat blog nih
pastu terasa masa yg ko ade tu amat berguna
no wonder yer ramai berblog

bila tak wat pape ni rase down jer
pastu bila family aku datang last weekend rase cam best jer
since aku pun xleh nak balik kampung lagi
terubat rindu dgn family
pastu bila diorg balik semalam rase sunyi terus umah
huhu..sgt tak suke rase camtu ok
tu la susah bila family jejauh ni
telehpone jer pengubat rindu
tp kalo telephone macam tak feel sgt sbb tak dpt tgk muka
huhu..ape jer aku melalut ni yer
sat lagi aku update entry lain yer
hopefully la berguna