Pages

Jakarta Bandung ~ part 4

letih kau nak perabih citer jakarta bandung
tapi tak abiskan nnt tergantng plak
still kat bandung lagi
tapi the next day tu kitorg split 2 team
hahaha..dah mcm ape jer siap ade team
parents aku dgn family abg aku g Pasar Baru
aku , hubby dgn adik2 pegi Trans Studio
pagi2 tu suh supir drop kitorg dulu la
sbb lalu TSM dulu kan

harga per entry tak silap RM 150
huuu..ni pun aku tgk balik ke website dia
mahal gilaaa
nak bayar duit aircond gamaknya sbb indoor kan




kitorg pusing2 mall tu dulu
and then decide nak makan sblm masuk Trans Studio
confirm harga makan dalam tu lagi mahal kan
layan lagi Es Teler
murah sikit compared kedai2 lain
yg kitorg dah survey dlm tu
and confirm la food dia sedap






taubat nasuha naik Yamaha punya ride ni yer
tapi once in lifetime korang try lah
dah bayar mahal pun



nak masuk tu dia akan cek beg ko sume
if ade makanan walopun biskut aje
dia suh tinggal kan
so dia akan bg mcm cash card atas ni
if tak silap ade berape hinggit tah dlm tu
cukup untuk mineral sebotol kecik ke ape
tak ingat lak aku
so if nak beli ape kena la topup yer




 




name jer racing
tapi slow jek
boleh la nak feeling kann

















rambut aku serabai dek kerana naik ride yg ade splash
sib baik tak teruk sgt basahnya
tp cepat jer kering
dlm tu beraircond kan








sekejap jer dalam tu
tau2 dah siap naik segala mak nenek ride
ngeri pun ngeri la
taknak membazir punya pasal
masing2 jerit tak hingat dunia nih



again amik gambo dekat eiffel tapi kat Bandung
ni signed aku nak pg Europe lagi ke ape yer..hihi
duit pun xdo ade hati kan
bagi aku kalo ko nak value for money takyah g la
sikit jer game dia
and mostly ala2 fun fair
jauh dari api la nak compare yg USS tu
aku rase dlm 3 jam ++ dah settle sume kot
tapi if nak kenangan u should try at least once
nanti org tanye ko dah penah pg
ade la mende nak citer kan

settle sume terus turun
and just nice supir and family yg lain dah tunggu depan pintu TSM
kitorg terus jer hala balik tak g mane dah
balik mandi2 siap sume
turun area Jalan Braga tu
ade VIP datang la kot
macam2 ade kat situ
makan pun warong2 kat situ jer
bole la nak alas perut kan
takkan nak makan mahal jer kat sane





Raya dengan Ephyra

skema sgt tajuknya yer
kang letak merepek2 google tak jumpe plak link aku nanti
pasni aku nak amik stok Ephyra kat Oceanlife
ade gak yg tanya original ke tidak Ephyra aku jual
aku paham keconcernan mu itu
ye la Ephyra ni bukannya murah kan
pastu supplement yg kita makan lak tu
dibuatnya campuran ntah ape naya jer


korang leh ke website oceanlife2u
pastu g kat dealer then leh cari name aku under Selangor > USJ
so far aku COD jer dekat customer aku
especially shah alam, sunway , subang usj sume
senang sbb korang pun cepat jer dpt
tapi aku nak inform latest update COD aku
kalo yg lebih 20km tu aku akan charge RM 5 on top of harga ephyra
just nak cover aku punya tol la
tu pun aku hantar COD up to range 35km  je la yer
jauh2 ni tak terdaya nak drive
korang leh la google nanti jarak USJ 5 ke tempat korang tu berapa

pada customer2 yg baru minum
just nak gtau balik aku minum ephyra nampak kesan within a week
bukan major punya kesan la
tapi ko nampak la perubahan sikit2
especially tapak kaki dgn rambut
tapiiiii setiap org jangka kesan dia berbeza la sikit
cuma jgn putus asa
and sila habiskan sekotak tu dulu yer

by the way, COD aku valid untuk esok bagi sebelum raya
sabtu aku mau pulang ke kampung
and balik ke KL sabtu depannya
lepas tu business as usual
leh aku hantar ke korang dah
sorry for the short notice sbb minggu ni agak dalam blues

lagi satuuu
untuk org BP aku akan bawak balik stok sikit
so sesape nak merasa Ephyra dgn harga promo
leh la contact aku
aku leh jer nak hantar or korang leh datang amik dkt area town

again nak recap harga Ephyra promo dari aku
Beli : 1 - RM 190
          2 - RM 180
          3 dan ke atas - RM 175
Setiap 5 pembelian (harga 1 jadi RM 175) dapat free gift seperti di bawah :




QV Lotion - 250ml

by the way tengok la artis mane yg dah consume Ephyra
sheols memang cantik
even zaman kena tangkap basah pun..#ehh?
aku akui mmg dia cantik okeh
kulit gebus jer


Kuih raya ~ Almond cornflake crunch

sume kuih raya yg aku post
baru 1st time aku buat
ikut buku jer pun
and Alhamdulillah jadi and sedapp
tapi satu jer la
byk base choc chip
nanti aku nak try yg lain pulak

mungkin mase balik kampung nt kot
tengok la kalo aku tetibe rajin
since bahan sume ade je
ni pun aku dok buat sbb ade byk cornflake kat umah tak termakan



Bahan A :
120gm mentega (aku lantak kan 150gm)
80gm gula kastor
1/4 sudu teh emplex
1 sudu teh esen vanilla/buttervanilla/vanilla scotch

Bahan B :
50gm badam hiris - bakar dan sejukkan
50gm emping jagung (cornflakes) - diramas
60 gm coklat chip - aku tukar butterscotch
120gm tepung gandum
sedikit ceri merah - tak letak pun

Cara memasak :

1- campur ke semua bahan A dan pukul hingga sebati
2- masukkan bahan B dan gaul rata - aku derhaka kan sikit g bubuh cream of tartar secubit
cornflake tu aku masukkan last sekali lepas doh dah jadi takut lemau  ke ape
dah la puasa takleh rasa kan.doh lembik pun takpe. dah bakar nanti rangup jer
3-boleh pakai sudu atau piping untuk bentukkan atas tray pembakar
4- kalo rajin boleh sapu kuning telur tapi aku malas. pastu bakar as usual 175C untuk 15-20 mnt
adjust la tempreture kalo rase panas sgt takut luar hangus dlm tak masak lak nanti



 akibat terleka tengok tv kaler dia terperang sikit
tp bukan hangus tau
still rangup and sedao jer
cuma kolor jer la
aku try butterscotch tp x memberi impact rase sgt la
nnt nak try buat balik tp letak choc chip
 yg penting rangup jer

 niat dah nak pakai buttervanilla
tapi aku tercapai vanilla
hujung2 baru perasan
bau dia serumah yer sbb aku pakai vanilla import
beli kat Bagus Shah Alam
berapa sen jer beza harga yg local tu

byk lagi resepi tp x tercuba la
kalo nak tengok memacam resepi leh beli nih
tp ade resepi yg ting tong lupa letak tepung la ape
haihhh..tak jadi kuih kang gamak nya
tp yg aku share sumenya jadi tau