Pages

Gigi baru ~ Survey

masa balik kampung, adik bongsu aku dok sibuk citer nak pasang braces
mama pun dok tanya kawan dia yg dah buat
dok kata klinik gigi Azman kat batu pahat tu paling murah la
murah2 dia pun RM 4,500 la jugak
terus aku terasa aku pun nak pasang gak
niat nak pasang mmg dah ada since sekolah lagi
tapi jap takut jap takde fund la
so terus nekad, lepas bonus keluar aku nak buat

dok call gak klinik azman tu, RM 750 untuk 1st payment
lagi tinggi 1st payment lagi murah la bulan2 nya
pastu nak kena buat appointment lagi
aku dah la balik sebln sekali
ade tu berbulan2 jugak x balik..huhu

bila da dapat bonus, and since aku nk cuti lama
sbb family trip jakarta bandung
aku decided nak buat sblm trip tu
so kalo nak sakit pun aku tgh cuti kan
aku pk baik buat kt kl sbb dok survey kat google
sume kate better amik klinik yg dkt dgn umah
pape jadi nt senang nak pg..ok fine
kalo buat kat kl mesti la mahal kan
aku mcm dah pasrah nak kena charge RM 5,500 - RM 6,500

minggu seblm election dah aku dok survey
gila gelabah dgn rushing plan..haha
ade klinik suh buat x-ray, recommend dkt Taipan, Nice Klinik kot
dekat atas Guardian sederet McD tu
untuk x ray dia charge RM 120, ok jer la
on the same day aku baru survey nak g klinik mana
ada satu ni Zahida Dental dekat Shah Alam
dia nak xray, tapi yg print out punya
dah la xray aku dlm cd jer, terus cari mane nak print
sbb kalo Zahida dental tu dia suruh patient pg dkt UiTM jer
tapi hari sabtu tutup la pulak kan
adoii..aku dah stress jap sbb aku nak cek and confirm pasang braces hari tu jugak
if delay mmg aku kne hadap sakit tu dkt opis which is mmg x bole blah kot

hubby pun tlg cari aku pun dok call sane sini
mase dok drive tu masing2 dok google and call..haha
finally, hubby jumpa satu klinik dkt sunway
yg ok dgn cd xray aku and x payah nak appointment bagai
walk in sajo..and suprisingly, charges brace dia paling murah!!
dalam banyak2 aku tanya, dia charge cuma RM 3,900
and harga tu pun harga dah revised ok!
gila best!! dekat pun dekat..yeayyyy!



kalo nak cite sampai pasang tu mcm berjela lagi pulak nya
aku sambung esok lusa jer la
btw, don't worry yer, even harga murah
service dia still memuaskan hati
nak kate tak glemer, ramai jer g situ
maybe charge service lain pun murah gak
aku puas hati jer service diorg..

1 comments:

FAZLIANA MAZLAN said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.

Post a Comment