Pages

London ~ Part 3

delay trip london aku ni mcm dah dekat sebulan dah
aku bz sgt la kat opis
bz yg sampai ko nak tido pun ko pk pasal keje lagi
sudah nye ko berdebar menanti hari esok
pastu blk keje nak hadap laptop pun malas
penyakit malas nak datang balik dah
tapi kalo biar lelame nt aku lupa lak kan

hari ni pun rajin sbb aku cuti pg check up
baru la mood tu ade walopun aku still kne wat keje
keje makan gaji camni la kan

ok sambung day 3 dekat london
sumpah busuk dalam ni..bau hancing..xde sivic diorg nih





kalo nak naik cab sila avoid the black cab.. charge dia paling mahal antara byk cab


 Marble Arch..dekat hujung jalan oxford street menghala ke Bayswater
Behing marble arch tu is Hyde Park sebenarnya..
aku langsung tak sempat lepak Hyde Park..sedehhh!




Hamley's ni kedai toys g tingkat kot..
mahal gak ler..tapi aku singgah pun cume nak tumpang jamban..hahaha





ni otw g Tower Bridge..naik train jer uols

















g London ade lah tak sah kalo tak pegi Big Ben..
klasik building dia..suke sangat!!!




ntah mane mamat topeng ni tetibe datang
main masuk jer..pastu terus mintak duit



dari Big Ben tu dah dekat dgn Buckingham palace
kitorg ni just jalan jer..kalo tgk pic aku sume muke x kuasa
ye la dgn perut ko x berapa sedap and everytime aku jalan
lagi byk bleeding aku yer..






Dah lepas pusing semua terus hala ke Bayswater
cari makan pulak..dekat sane mmg kedai arab je la aku cari
macam not worth it pulak g kedai melayu tapi kena byr mahal kan








Misscarriage



Masa tgh bulan march 2013 aku dpt tau aku pregnant lagi
Quite surprise sbb awal pulak aku pregnant
Patutnya aku kne follow up utk cek cyst aku next appointment
Tapi end up pasal pregnancy pulak
Masa awal cek tu around 5 weeks ++ and x Nampak pape lagi bila scan
doc bagi aku duphaston siap2 since aku ade experience miscarriage
And then bleeding sesikit g klinik ptg tu  scan x nampak ape lagi
Bila wat UPT balik kabur pulak..dok piker la sbb dah ptg n aku byk minum air
G plak klinik lain cek masa malam lagi la xde line lgsg..siap cakap aku x pregnant
Then cek lagi dkt gynae aku terus dpt injection kuatkan Rahim
The next day pg check lagi Nampak la sac tu tapi mcm kebawah sikit..
Dapat la bedrest seminggu..mmg langsung x buat ape..
Terbaring saje and kurangkan turun naik tangga..
Tp dah takde rezeki..in middle of bed rest tu perut aku sakit sangat
Macam rase nak terberak tp perut ko macam dipulas2 gitu
Lagi sakit mase kena dkt Paris yer..pg gak hospital malam tu doc bg aku pain killer jer
Esok nya follow up dgn gynae balik..and mmg confirm nak miscarriage sbb sac tu mmg dah turun sgt

Doc just bg abortion pil nak make sure semua keluar habis instead of dnc
Kena la aku sambung cuti yer..
Pantang aku biasa2 jer.. x makan mende2 sejuk mcm timun and salad ke ape
Ikan pun aku amik kembung goring biasa jer..telur aku makan jer
Ye laa dok sendri..nak harap sape jage pantang aku kan..
Makan ikan/ayam goring kunyit + sayur masak air or goring biasa ok la
No pedas2..at the same time aku panggil tukang urut..

Tukang urut yg 1st miscarriage tu aku amik local
Ice name dia n muda lagi
Sgt la caantik walopun keje as mak bidan jer
Datang umah aku pun leh tgk E! channel sesame sambil usha retis hensem kan
Yg ni harga dia RM 90 sehari and u need 3 days if miscarriage
Urut dia mcm spa2 skit plus nt dia bg kita makan jamu and ade wat tungku sekali
Yg 2nd ni recommend by mom in law.
Indonesian yg dok dkt area usj gak
Dia mintak kita prepare bengkung and param
Y ni Indonesian style la..lepas urut tu pakai param kat perut then pakai bengkung terus
Macam lepas beranak pun ade..just bayar dia RM 50
Tapi kna la pick up dia nak nak dia bkn local kan
Nak beli bengkung pun susah yer..sila jgn beli yg harga RM 30-40 tu sbb keji
Dah la pendek pastu bila ikat ketat terus tercerut..menci plak aku..
Sape nak guna mak bidan nih leh la call :
Ice : 012 722 5184
Kak yanti : 0166495815/0169646819

My daily supplement - Ephyra

dulu mase kecik2 aku just makan vit c brand Champs tu
pagi2 g sekolah dok telan sebiji dua
dulu aku kuat main panas and agak hitam garing la gak
tup tup ntah camane dok jd lebih cerah dr adik beradik aku
aku suspect sbb aku dok telan vit c tu byk2
mase tu free jer amik kat klinik
tp lelame stop dah

dah almost 3-4 years keje tpt sekarang
dok terpk nak cari supplement
sbb rase kulit kering pastu kasar
blm lg tgk rambut aku yg agak kering nih
bdk2 opis pun suggest amik jer EPO, Fish oil dgn vit c kat klinik
yuppp..kitorg leh amik free especially klinik around opis
seblm amik pun aku google gak benefits and side effect
so far review sume ok
tapi masalah gak..awal2 rajin la makan
pastu tiap kalo amik dpt lain2 brand
jap pil besar jap kecik jap ade flavor jap plain aje
dah lelame tu terasa boringggg~

sampai la kawen aku menjadi extra penat
dgn x makan dah supplement2 tu sbb malas nak telan
g balik keje dgn hubby
tapi after balik keje still terkontang kanting wat keje umah lagi
aku mmg respect org yg balik keje ade mase nak masak
malam kang nak layan laki lagi
aiyooo..! penat weh

ni tak boleh jadi..sampai bila aku nak hidup camni
kalo aku suri rumah i dont mind
tapi kat opis pun aku dah stress bila balik ko nak bertenang jer
aku pun google gak any supplement yg leh bg extra energy
plus leh bagi cantik kulit and rambut
and teringat BFF aku bg 1 sachet Ephyra mase kat Phuket
rase dia pun not bad so google la jugak pasal Ephyra
terjumpe Ephyra punya review mostly positive
tapi tgk harga..alamakkk la jugak kan
xpe, cari jugak brand lain kot ade yg murah skit
still rase Ephyra macam lagi menarikkk
nape??sebab ingredient dia :

1-Collagen
2- Acai berry
3-Acacia gum
4-L-Glutathione
5-Astaxanthin
6-Tomato powder
7-Acerolla Cherry
8-Marigold Flower extract
9-Superberry

banyak kot..ade certain product cuma ade 1-2 ingredients jer
tu pun dah mahal..yg ni complete in 1 sachet
so bagi aku xde la mahal sgt kot
ko just consume ni saje pun dah cukup
macam aku just minum 1 sachet sehari
and really works on me
especially tang rambut..dulu kasar skit cam dawai
now, dia nampak hitam berkilat and slightly licin
in term of kulit aku just notice kedut2 tu dah kurang
and tapak kaki xde la kering and kedut cam dulu
aku ade sakit lutut belah kiriyg dah lame x hilang2 xtau nape
lepas minum ephyra if biasa2 ni x sakit dah unless aku wat keje umah byk sgt
lagi satu dulu aku mmg lembik jer balik keje sambung wat keje umah
tapi mmg ko mampu buat keje umah yg bila dah siap sume mcm eh sume aku buat dah?
sangat membantu mase nak tido dgn bangun pagi
maybe dia bg kita rest betul2 in deep sleep
so bgn pagi ko sgt freshh..
dah berkotak2 aku amik and sgt la recommended yer
seriously tak rugi!