Pages

Habis gaji aku

cuti dekat 2 minggu ni aku mmg terbaring habis
dok tgk tv la belek hp la
dah boring wat tu hadap la pulak laptop
padahal tgk mende yg same pun

terus aku godek youtube
memula tgk tips make up untuk kulit berminyak
baca punya baca ade lak review satu barang nih..
menarikkk!
pastu godek pulak untuk rambut
rambut aku ni jenis lurus
ade mase tu keji sgt mcm dawai2 rupanya bila kering sgt
cari pulak video tips nak blow rambut ala2 Kim K
uuuuu..kena ade barang tu rupanya
ok fine! tetibe nak cari pulak barang make up lain
tetiba kuar pulak pic satu barang untuk muka nih
ehh?!macam best jer..
dok baca la review nyaa..not bad
boleh la try walopun harag dia x berapa nak murah

since last Friday aku ade check up
and standby nak dnc
mcm terlintas kat otak nak ajak hubby g beli barang2 yg aku terpengaruh tu
hahaha..tapi kalo kena dnc aku redha jer la dok dlm ward
bila scan jer doctor kata x payah dnc pun
just amik ubat jer since sumea da keluar
untuk 2nd misscariage ni aku dah redha sikit
ye la unexpected juga and dah prepare awal2 kalo jadi pape

pas balik check up dgn dalam pantangnya
sanggup nih aku panjat Paradigm Mall..huhu
dalam pusing2 tetap risau kalo bentan ni habis laaa..
 
OK! this is it barang yg wat aku x senang duduk tu
hahaha..3 barang ni cost me like RM400+
yg 1st Kecik tu Dr Feelgood from Benefit (RM115) dekat Sephora
Large round brush tu RM95 pun dekat Sephora jugak
and Panasonic Pore Cleanser (RM 179) beli kat Harvey Norman


aku dah try semua tu and alang2 rajin tulis aku review la sekali
especially Pore cleanser tu..susah nak cari review dia kot
review yg ade pun dah 2-3 tahun lampau


ni close up since yg barangnya kecik aje
Dr. Feelgood ni more like primer
kalo tgk dalam dia mcm wax tapi actually face balm
once dah apply sampai ke mosturizer and kering
amik sponge yg mmg dah sedia dalam ni just sapu rata kat muka
sangat best sbb muka jadi lembut and siap ade Vit C
after apply ni just sapu bedak or your usual make up routine
even bole pakai balm ni saje without any make up and it wont make ur face nmpk kusam
i loike it!

brush tu more like styling my hair
during styling tu macam2 gak nak apply dekat rambut yer
but bila pakai big round brush ni
hujung rambut tu senang jer bentuk
and if terer lagi jadi la wavy yg cantik..tapi aku blm ade mase nak wat betul2


last one, ni barang yg agak best jugak panasonic pore cleanser
it really helps to cleanse ur white head especially
syaratnya, double cleanse your face and wash with warm water
paling best is after mandi la
since mandi pakai air suam tu sila tadah muka
bila dah siap cuci muka jgn lap kering
just tonyoh pore cleanser dekat muka tu
especially tpt yg penuh white and black head
bila muka kering basahkan sikit dgn air
sbb dia lg senang sedut if muka tgh basah
actually ade je build in mist dkt pore cleanser tu
tapi malas nak pakai

overall panasonic pore cleanser ni sgt berguna for me and my hubby
xde la sedut habis semua licin white and black head
kena la buat byk kali jugak baru betul bersih
aku suke sbb kurang skit nak wat extraction sendiri sbb sakit ooo!


London ~ part 2

Btw, sampai jer Heathrow airport
kawan hubby dah tunggu
dia pun dgn senang hati kate nak bawak kitorg tour
study dekat london quite 4-5 years camtu
mmg pejam mata jer pusing london
ok la utk kitorg since nak naik train dia pun leh confuse
tp once dah paham senang jer
as long as korang tau name tpt ko nak tuju tu

the 2nd day dekat london, kawan kitorg tu bgn lambat
since dah ade kat london and apartment kitorg pun dekat oxford streets
ape barang nak memerap dalam bilik jer kan
camtu baik balik USJ sajo..
malam during winter dkt london sgt panjang
semalamnya kitorg pusing around 7-8pm
by 8pm ++ byk kedai dah kemas2 nak tutup
wtheck? kat kl pkul 8 tu org baru nak kuar umah jenjlan kot
mlm tu pun kitorg tak sempat makan since dah flat
balik bilik jer terus tido
pastu around 4-5am @ london aku dah terkebil2
siap buat meggi minum air sume sambung tido balik

dah alang2 bgn awal aku terus mandi siap2
kejut hubby then around 8-9am terus semangat kuar
by that time bole kira dgn jari kedai yg dah bukak
tapi ade aku kesahh?? sementara x ramai ni ko nk tgk oxford street dgn aman
that morning pun hujan so kitorg redah jer
winter jacket aku yg ni was ehsan dari BFF
sib baik dia ade selamat aku x beku kat sane

 

diorg punya underground train ni sgt dalam bawah tanah kot
tgk escalator tu nak naik/turun ade lah sgt tinggi
pastu kena naik tangga lagi..huuuu penat kot


ni hasil 1st shopping kitorg..
menggila dekat Clarks sbb murahhhh sgt!
kasut dia harga2 Primavera jer kalo kat KL
bole beli 3 kasut dgn harga 1 kasut kat KL
mmg aku main tunjuk2 jer kasut
and please la jgn cerewet sbb end up x jumpe ape nanti
tak lupa brg baby too..murah jugak yer



 kitorg shopping lebih kurang jer pagi tu
anytime leh pergi balik
bila Bob dah bangun kitorg letak brg2 tu sume dlm bilik
then terus gerak g Camden Market
situ la tempat souvenir London
boleh jer nak beli dkt Oxford street tapi mahal la
quality pun same jer






seat scooter ni tempat org makan kalo beli dekat situ
ade satu kedai tu chinese tapi pandai cakap melayu
kitorg beli jer la food dekat situ
dah lapar pun kan
pasni nak pusing2 belah dalam Camden tu
besar yer Camden ni membawa ke malam jugak kitorg pusing
tapi malam dia pun baru pukul 6pm tapi dah gelap








dah habis pusing Camden habis la tour untuk hari tu
malam tu terus balik bilik since nak sambung pusing pun
most of kedai dah tutup..
actually dalam seronok berjalan ni aku pun bukan sihat sgt
before g london kan tgh bleeding
elok jer flight g london bleeding dah stop
nak mengelakkan kejadian x diingini
aku jalan gak slow2 nak avoid bleeding lagi
pastu asal ade seat jer duduk
x kira la lame ke kejap kan
condition aku tu affect aku punya trip jugak la
mane taknye 1st time pregnant mesti la risau kannn

Our first Euro trip ~London 2012 - part 1

walopun dah seminggu tak keje
dok rumah terbaring and sakit kadang2
tetap malas jugak..
tapi bila dgr ramai kawan aku nk g London Paris gak
homaiii!!terus terkenang bestnyaaaaa!

tapi this time trip aku diiringi dgn kisah sedih
few days before pg baru tau aku pregnant
than after few days to gak aku bleeding
jumpe dgn Gynae dekat Pantai KL (Dr. Idora)
just buat TVS and still x nampak
hati dah risau tapi sume dah arrange we continue this trip jugak
since Dr. pun kate it should be no problem.

Makanyaaa..Subuh2 pagi 21st Dec 2012 bangun
pastu terus g KLIA since flight around 1030am x silap
and merasa la kitorg naik A380
first aku nak citer experience naik flight tu
since balik aku naik Boeing
mmg byk gila seat dia and org pun agak ramai
screen dia tip top nampak la canggih
tapi tapi tapiiiiii ade gak slack dia
toilet dia beratur yer..since x banyak
pulak mase tu skit2 aku nak terkencing
haiyoooo
tapi still flight yg selesa..



 

sampai london around 7pm like that..
kitorg book apartment which concept same as like kita punya homestay, 
which you can get cheap price, cosy room and important thing strategic location.
we stay at Marylebone ye kawan2..
during 1st night sampai letak bag tgk bilik kiri kanan, if for me bilik tu is just nice..
semua complete (microwave, fridge, toilet, internet, heater even washing machin too!)
lepas flight 13 jam tu x heran nak rehat ape terus g oxfords street!! yeahaaaa!!
and of course by train since itu la yg paling senang especially dah waktu malam
 




atas ni train station dekat Marylebone..sgt la dekat dgn apartment aku tu
and even ada mark & spencer dkt station but it more like the food store la..




kot yg tercari2 winter Coat kan..
winter coat aku tu beli dekat Uniqlo yg heat tech tu
dalam tu aku pakai thermal wear
seluar aku pun from uniqlo gak tp bukan heat tech
untuk shoes, igt nak beli boots tapi mcm mahal
and xtau lagi bila nak pakai
tgh jalan2 dkt H&M kat belah Boys aku jumpe shoes aku tu
size 39 which is my size..and bukan type yg boleh basah sbb pvc (kot)
mmg perfect for long walking especially during winter
RM 75 hengget jer..ok la tu kan..
selesa yg penting sbb ko menapak satu London..
hubby beli dekat Universal Traveller @ JPO with quite cheap price
less than RM300 kot..tapi ladies punya still mahal
that's why aku beli uniqlo and bajet nak beli dkt London
tapi harommmm x beli..ade jer yg x kenanya kan..

we had a very exciting 1st night at London
sangatttt happy!

Good news!

lepas trip philipines, aku punya last trip for 2012 lak
this trip is quite ad hoc jugak
niat asal nak jalan2 jer kat matta fair
tetibe tertgk plak flight pg london by MAS
murah gak tix nya and time winter
so we decided beli pergi KL-London and Paris-KL

dulu selalu complaint malaysia ni panas la ape
untuk menikmati keindah ciptaan Allah
why not kita try kan? bajet pun lepas nak pg and balik
baru la kita tau nak bersyukur ape yg kita ade depan mata
dah terlebih dari cukup

 kan dah kelaut tu
so a week before the trip
yg patutnya aku ade bendera merah x kunjung tiba
aku biarkan aje sbb previously ade jd camni gak
lambat dlm seminggu
tapi dah hari ke 7 tetap xde
so as usual,aku tgk ramai blogger buat nih
beli UPT senyap2 then try sendri..huhu

ni lah hasilnya..


tapi that good news not last that long..
tunggu lah next entry..

Manila & Boraccay

lepas phuket, kitorg still ade baki 2 trip sampai hujung tahun 2012
mmg gila jugak kalo pikir2
main beli jer..janji sebulan tu ade g memane
tiket murah sape xnak kan
kitorg pun stil ber2 ape salahnya

trip pg manila ni bulan 11
beli tix pun awal tahun lepas
terpengaruh kawan aku kate boraccay sgt cantik!


 sampai jer airport, terus amik bas pg manila..
dlm 2-3 jam depends on traffic..
kitorg sampai pagi dkt airport tu
ikutkan boleh jer kalo n g boraccay terus
tapi kitorg x berapa nak confident
so lepak la Manila dulu



ni shopping mall paling besar kat mana aku xtau
tapi siap berscan bagai la..
org paranoid biasa la kan
shopping mall dia same jer mcm tpt kita
nak makan ade few kedai gak tapi aku pilih kebab
kat dalam ni siap bwk hanjeng sekali g shopping
ntah camane diorg nak handle anjing tu berak nt kan







 lepas tu pergi Jose Rizal park pula
xde ape pun situ..tpt diorg melepak jer pun
kat manila aku tido area ermita
penyesalan tu ade sbb kat area manila ni sgt la kotor
homeless sgt la ramai..aku pun takut jer kot kne ragut ke ape
Alhamdulillah x jadi ape yg buruk kat sane..
sesape nak pg better tido area Makati

sebab kat sane cantik & bersih
mmg diorg jaga x bg homeless dok area situ
ade jer Tune hotels kat makati

nak hilang bosan kat manila ni leh la jenjalan kat Green Hills
situ mcm tpt jual2 gift, t shirt and macam2 gak
besar la gak and aku naik teksi dari ermita tu
lupa nak citer, kat manila tu aku dok naik diorg punya public transport
lupa lak heh namenye..tut tut ke ape
language sgt la susah sbb diorg bkn pandai english sgt pun
tp tu la yg murah..kawan aku yg kpg kat philipines pun pelik
aku leh survive naik mende tut tut tu..haha

 
ni ha Green Hills

 ni dah sampai kat Boracay
Tricycle is the main transport kt pulau tu
Tipsnya : nak naik tu jgn tanya harga
ko bayar sajo.. kalo tanye haram dia ketuk


Honestly kalo tgk tgh2 pulau tu mcm comot sikit..
aku rasa pulau kita walaupun terabur still x secomot sini..
maybe related dgn culture kot..

 Ni tpt shopping souveneir
satu d talipapa satu lagi er..d mall namenye
org kata kat talipapa tu lagi murah
tp situ mcm design lame aku prefer lg kat d mall



 walopun tgh2 pulau tu comot..
it's ok lah sebab beach dia ko tgk tu hah!
mmg cantik okeh!
by the way naik boat dr mainland ke pulau ni only takes like 10 mnts jer
tapi mase dia parking boat tu air laut dia mmg see through





yg ni cuma eiffel clon ajer..
next time g eiffel betul yer..


ni la dmall tu
bersih lagi dr d talipapa

 tetibe tersesat, masa naik tut tut dekat manila

 kat manila ni most of the kedai ade pork
tapi yg ni Kasbah namenye mmg arabic food
tanpa was was..food sgt sedap
view yg superb..harga a bit pricey
tapi sekali sekala mkn memahal ape salahnye


 panas yg nak bukak mata pun payah..

almost legam!
overall aku suke island ni..
tapi memikir nk pg sini ni nak kne naik flight 2 kali..
pastu redah naik van nk g jeti
lepas tu naik boat baru la ko sampai..
kalo sampai2 ke airport macapagal tu ko terus hala ke sini
mmg dari subuh membawa ke malam la jugak
penat2 pun xpe sbb worth it!