Pages

Eyelash perming

every week aku sgt excited tgu weekend..
ko dah stress and penat keje pastu balik sibuk wat keje umah lagi..
of course la looking forward for a weekend kan..
tu pun tetap bz gak..ntah ape la aku n hubby bz sgt..

last saturday aku wat eyelash perming..huhu..
my very 1st time experience buat ni lah..
ingat kan jap jer..lamaaa okeh..
almost 1 hour and half..pastu mcm takut jer nk bukak mata..
takut lak kang chemical dia masuk mata aku, buta lak x pasal2..
masa dia tgh buat tu ade la jugak penyesalan kan..
tapi tetap gigih nak chantek nih..

memang la terlelap gak..tapi jap jer..
tak lame pun..sampai tahap badan ko lenguh..
pastu nak gerak2 pun takut eyelash aku ni x jadi..hahaha
bila dah siap not bad jugak la..barbiedoll okeh!
selama ni bulu mata aku x lentik pastu tegak kedepan jer..

pic yg ade kat bawah ni jer tu pun x close up..
mase lepas siap tu lg lentik..terus rasa mata aku mcm luas jer..
by the way yg ni aku just beli dkt mcm groupon jer ..
rm 25 jer..ape salah try kan n dekat dgn umah aku..


gigih bergambo kat opis walopun ni tgh mental ni..

Make up

hari jumaat tu patutnya aku punya appoinment dgn gynae..
last mnt semlm nurse dia cancel lak..
since dah plan memacam..
aku still cutikan gak..
tp call berdering x berenti..
harus la aku tak jawap kan..
kalo nak jawap sume tu baik la xyah cuti..
cuti2 pun tetap aku kuar pkul 9 balik pkul 7 jugakk..
haiyooo..

pokoknya bukan tu yg aku nk citer..
opkos sambung wedding aku lagi..
ni bersanding la pulak pic by photographer..

 again tgh mekap..


 haha..boleh giteww??


shading hidung x hengat punya..bun pun blonde yer..

punya la aku semangat nak upload pic sanding belah bp..
aku suke sgt pic outdoor aku tu..
fefeeling model ko..sanggup panjat turun naik sampan..
hujung2 tgk pic x abes download lg dr cd dia..
ni je la pic yg leh upload for time being..
collection lain tu nt2 la yer..

Cheat Day!

dulu mase awal2 study x kisah sgt pasal berat bdn ni..
sampai la aku tetibe aku totally hilang selera makan..
dlm few weeks jugak aku xleh telan ape2 tetibe..
bayangkan dlm sebln tu dr 56kg turun ke 46kg..

dlm2 x selera makan tu seronok la jugak dpt berat idaman..
perut pun flat jer..seluar dr size 29 terus ke 25/26 tgk design..
kalo tak dok tahan makan la telan teh herba la tetap fail!!

sampai la aku masuk keje berat pun naik la skit2..
plg tinggi is 54kg T_T
bila penah slim ni aku sgt la concern pasal berat badan ni..
ye la syg kot kalo tetibe demuk balik..
yg plg tak sanggup baju luar dan dlm nak tukar size tu..
aaaaa...terbang la duit aku kang!

until la kwn aku introduce atkins diet..
carbs allowed per day cuma 20g saje..
anything related carbs (nasik,roti,kentang & any thing yg base by gandum)
memang aku x cuit..gula pun sama yer..totally kne potong terus..
bila ko buat camni, automatic badan ko tukar system..
dulu dia bakar tenaga dpt dari carbs dgn gula kan..
bila bende tu ko x makan dia akan bakar lemak2 dlm bdn..

kalo aku ikut betul2 mmg dah dpt berat idaman..
aku xnak turun byk just nak maintain 50kg jer..
ni dah sebulan baru turun 2-3kg..sentapp!
salah aku jugak!hahahaha

 sinful hokeh!sgt sedap and moist!

yg ni hubby punya..aku cuit sos dia jer..

yg ni aku punya..kuis2 ayam dgn salad jer..chip pun sekeping dua..

iye..3-3 ni aku xleh makan..
tapi sekali sekala cheat day ape salahnya kan?
aku makan semlm kat upstairs cafe, depan SDMC subang..
recommended untuk dessert dia..so far semua sedap!!

Butter cookies

resepi ni mmg sesuai untuk atkiners..
lgsg x pakai carbs base ingridients..
aku dok cari resepi untuk no carbs menu..
jumpa pulak Elana's ni..
and most of the resepi mmg senang sgt..

rupa tak penting yer..janji sedap!


Butter Cookies



  • 2 ½ cwn almond flour/almond kisar halus
  • 1/3 sudu teh garam
  • 1/2 cwn butter
  • 1/4 cawan madu
  • 1 sudu besar vanilla estrak
  1. gaul almond dgn garam pakai nixer
  2. tuang butter, madu dgn vanilla & kacau sebati
  3. lepas tu bentukkan ikut suke
  4. kalo lembik masukkan dlm fridge dulu then bentukkan balik
  5.  bakar dlm 10mnts suhu 150c.
*mase bentukkan buat nipis2 skit yer dlm 1/3 inch camtu..
nt tengah dia x berapa nak garing

cara bakar dia tu aku ubah la skit..
kalo ikut menu asal temperature dlm 180c.
br bakar kejap dah mcm nak rentung colornya

memula semangat la gak nak cetak bagai..
tapi dia lembik so aku uli then penyek2 kan jd bentuk bulat n nipis..
and rasa dia x berapa nk manis.. kalo kuat manis boleh jer tambah lg madu..
aku x try lg pakai gula sbb x berani nk tukar2 ingredients..
bole la nk wat kunyah tgk tv..


Kebulurannn!!

siang tadi kan aku x keje..
pas settle bank dgn register haji sume * tarik selendang
kebetulan lalu kat opis aku ajak si zila lunch sekali..
g lunch dekat area low yatt tu..
nasi ayam hainan chee meng yg katanyaaa sedap..
since aku xleh makan nasik makan la roasted chicken dia 2 pinggan..
hujung2 tu muak yer..haha

pastu g amik ephyra kat wangsa maju..
settle sume terus g opis amik hubby pula..
then kitorg g bake with yen kat puchong tu..
sampai2 dekat tutup dah ko..
sib baik la sempat beli lagi..
ye la dari mgu lepas nk pg dok tutup..
raya sakan ko yer..

balik dari bake with yen singgah mydin pula..
al kisahnya ade CNY open house kat situ..
sempat la merasa skit2..
hubby jer yg melantak sakan..
bila tgh mlm lapa yer..
feeling la wat butter cookies..

dah uli2 cookies tu tetibe angin malas datang..
terus bakar yg tu jer.. 4 ketul yer..
since lapar2 sgt sib baik la ade balance meatball..
so 8 meatballs + 4 biji cookies / 2 org..
ok la nak alas perutkan?

ini la hasilnyaaa..

nanti rajin aku share resepi yehh..

* keji sgt gambo kan? bdk baru biasalaaa..huwhuwhuw




Aku terima nikahnya

jumpa pun pic kawen by photographer..
aku pun tak tgk lagi yg cd version..
beribu kot gambonya..
x ke juling mate tu..
meh la tgk sesame..


ni tengah siap make up nikah
 
 baju nikah details..inspired by Rizalman jahit by Bak


sebenarnya aku stress tgk bonggol unta aku tu..
kalo bapak aku x kelam kabut mase tu leh jer xyah berbonggol bagai..
kerzi sangatttt bonggol tu..hukhuk
 
 

ni la dia orangnyaa..seronok nampak!


muka seblm & selepas nikah..huhu
 
 
ni semua family & cousin..happening pic isn't it?



us..


okeh.. Tammat..

Beginning

busynya lately, weekend dok sibuk family matters.
nak godek lappy aku pun x sempat..
tau2 jer dah malam pastu br hadap lappy ,tgk jam "eh dah pukul 12"..
terus la bantai tido..
weekdays xyah citer la..

customer baru aku ni attention seeker sgt..
ade jer complaint pastu dok mintak tender..
aiyooo..fed up nyaaa!

by the way bukan tu yg aku nak citer..
tapi kat bawah nih..huhu..

on our big day..31st March 2012


hantaran


if x silap ni lepas nikah kot


yg ni pelamin..i really love it! memula aku x confident pasal pelamin..maklumler mak andam kampung..aku dah redha jer rupa pelamin..aku just fwd kat dia sample kaler aku nak n request pelamin simple and lain skit dr pelamin kg biasa..turn out quite good! siap pkul 3 pagi yer..huhu..

ni before and after make up..hurmm..ok la

so far aku xde la nak complaint sgt pasal weeding aku..
at least everything run smoothly should be fine with me..
by the way wedding kat BP yer..
before wedding x byk source aku jumpe pasal mak andam..
nak amik kat kl mcm x berbaloi jer sbb travelling charge jer dah costly almost 500rgt gak la..

senang2 nanti aku post pic dr photographer pulak..
pic dari handphone agak keji skit..huhu



New gadget in da house!

finally,after terpengaruh dgn opismate, aku beli gak la Samsung ATIV smart pc nih..hopefully my life become easier in future..beso skit aku nk tgk resepi time masak nt..pastu ringan skit nak berkepit dgn laptop ke hulu hilir kat opis..dah la meeting x berenti pastu laptop berat baling hanjeng di baginya..yg penting sekaliiiiiii senang weols nak update blog weols nt..!! doa aku yg ni bukan hangat tahik ayam lagi..hihikks..

 yg view dr monitor



yg ni front view

nothing much to update since nak godek mende ni pun takes some times dgn aku dok bz hari ni.
pagi2 dah gi gambang dok tgk keter..pastu terus blk kl..lepak2 jap kat umah, godek2 smart pc aku ni terus g shah alam for family dinner..blk dinner godek lagi mende nih..baru dpt mmg la ko dok sibuk belek sane sini..
pc dah smart aku jer yg belom..wuwuwu..next time aku bg review lak..x habis khatam mcm x sesuai nk review.. ye dok? nanite..~


Azam 2013

Hopefully this gonna be last forever.but not today..need my beauty sleep..had enough with my customer today..meeting tomorrow early morning with VP and GM the next day..pasrah.. I have no interest anymore with what am i doing..😣