Pages

Madame waffle @ midvalley

Busy la lately
Tapi aku tetap nak share kat semua
Aku teraddicted dgn dessert yg satu nih
Kalo jejak midvalley jer
Memang tak boleh bayang mende lain
Sedap tak terkata
Madame waffle ni dekat midvalley
Floor atas sekali yg ade magnum cafe
Tapi dia belah mezzanine tu
Floor baru yg diorg tambah tu
Walaupon magnum cafe seberang jer dari madame waffle ni
Tetap tak boleh mengalahkan waffle yg lembut n sedap ni
Sekali ngap dah licin
Harga agak pricey tp tak semahal wafflemeister kat klcc tu
Mase lapar or boring kat opis pun aku terkenang2 waffle nih
opis dekat dgn midvalley la katejan
Kena mandrem ke apa???
Aku rase madame waffle ni dari jepun lah
Kedai dia penuh tulisan jepun
Tengah ulis pun terbayang2 masa waffle tu masuk dalam mulut

yang atas ni set
dapat plain waffle + caffe latte
harga rm12.90
plain pun sedappp!!how ?

2 pic bawah no different event
actually banyak kali g makan waffle ni
Ni la dia tiramisu waffle yg sedap tak terkata
tak muak langsung tau
harga rm9 satu plate tu
complaint takde duit la mahal la
tapi jugak makan waffle nih kan



Jangan lupa try k
mari la addicted sesama
ni ads tak berbayar ni
hiks

Promo Ephyra

Busynyaa sampai tak sempat nak update blog
sekarang ni kalo tak pukul 8 malam
pintu rumah pun aku tak nampak lagi
sampai2 jer sibuk buat tu ini

letih hari2 balik lambat begitu rupa
walopun keluar office awal
pancit aku camnih
ni sibuk pulak nak pindah rumah
tapi kalo dah hari2 balik lambat bila nak mengemasnya kan
udah la keje mengemas ni macam aku sorang jer
harap beno laki aku paham
tapi memang harapan jer lahhh

Btw, nak update harga Ephyra
Latest harga Ephyra dari aku as below :

Beli : 1 kotak = RM 180
          2 kotak = RM 350
          3 kotak = RM 500


Free Ephyra skin bar yer
aku pun belum sempat try sabun tu
tapi macamkan goreng pisang gak semua dok menanya jer
COD cuma kawasan nearby Subang & Bangsar jer
yang luar kawasan ni akan dipertimbangkan.
selalu limited sampai shah alam seksyen 7 jer
lebih dari tu jauh la uols
Kalo nak post ade extra charge RM 10
:
Whatsapp jer la senang : 013-7143341


Vacation mode

Dah hari ke 12 aku tour europe
Pergi berenam termasuk parents and adik lelaki
Sejuk beku kat sini
Tapi merasa main salji

Shopping sangat best
Tapi sedar diri kita ni rakyat marhaen kan
Aku pergi dari 24hb and balik nanti Insya Allah 13hb
Doakan selamat semuanya yer..aminnnnn


7 months later

Asyik update review dengan tips jer
Sudah la free2 dpt review kan
Boring lak..hiks
Nak cerita pasal anak hari nih
17hb lepas dah 7 bulan
Belom merangkak tapi dah boleh pusing balik bila dia meniarap
Aku rase mencabar sangat nak pilih mainan anak nih
nak beli yg keras kang terketuk kat dia nangis pulak
Beli soft toys macam dah banyak
Plus boy takkan la nak beli patung2 jer kan
Tapi kalo tak beli kang anak aku takde mainan pulak *tapi rumah macam pw uh barang aariz sajo
Dilema sangat nak pilih mainan anak hoi

Mainan favorite is handphone so belikan la brand leap frog sajo
Yang peliknya ade 3 jenis toys handphone and 2 tu brand fisher price
Yang memang button tekan2 saje
1 tu murah sebab hp lipat dalam rm30++
Lagi 1 tu mahal nau nau sbb bentuk iphone dalam rm80++
Leap frog yang ade screen bergambar baru rm 66

Pelik betul aku tengok

Cuma handphone leapfrog ni actually untuk yang 18 bulan

Ok jer sebab ada lagu and counting semua

Berbaloi untuk harga macam tu

Bila aariz ade handphone sendiri ni
Kurang la sikit kacau hp aku
Walopun kadang2 dia lagi suka hp mummy dia gak


Antara toys yang aku belikan untuk aariz berdasarkan umur yang tulis kat box mainan tu
toy telur yang pop up tu dalam rm 50++ kot
siap pakej ugut hubby aku
aku bayar 1 dia bayar 1
hubby aku kadang2 ngelat..tak aci!!haha
Jenuh beli macam2 toys kat aariz ni
Sudahnya dia pegang and belek jap
Bila sampai kat kaki dia harus dia sepak2 jer
Aiyoo..nangis mummy tengok dik
Sudahnya ni jer yang jadi favorite
Bangun tido and sebelum tido dia leh dok diam2 belek mende ni
Siap pakej tenyeh kat muka sebab geram


Beli kat kaison rm 9.90 sajo!
umie dia yang belikan..hiks
Beriya la aku dengan hubby beli toys mahal *maklum la anak baru satu
Tu baru toys kan
Baru2 ni pergi ke duri kahwin
Padahal aariz dah cukup tido and makan ni
Dia leh pulak mengelupur mase tengah duduk kat meja makan
Boring kot sebab duduk jer main pinggan polisterin
Memang kena lempar kat lantai jer
Tangan sibuk nak capai alas meja dengan pinggan nasi papa dia
Which is dah capai nasik pun!
Sib baik la dapat nasik
Kalo sambal kan ke kesiann
Memang la makan laju2 aku dengan hubby kan
Panjang akal anak mummy ni kan
Siap feeling driving lagi nih
eksyen je lebih..hiks


NU Sentral

Sudahkah anda jejak ke nu sentral?
Mall yang best gila during opis hour
Sebab tak  payah susah payah carik parking macam kat midvalley tu
Naik lrt chap chap chusss sampai
Kat mane??
Nu sentral ni connected dengan kl sentral
Sebelah jer which is turun lrt masuk ke kl sentral
Terus nampak escalator ke nu sentral

So happening sbb byk gila kedai best
Pendek kata setanding mcm sunway pyramid
Sebab ade h&m yg besar gila
Even kat situ tak byk lagi kedai or butik yg bukak
uniqlo, parkson and harvey norman pun ade bukak dah
Actually ade byk lagi tp tak ingat
Walopun pergi tiap minggu nih
Pendek kate byk dah kedai best dah bukak walopun still byk lompong
Aku suka gila g sini mase lunch hour

Tix dari opis aku rm1.60 one way
Mmg berduyun2 org dr stesyen tpt aku nih
Bab makan pun dont worry
Banyak dah kedai mkn dah buka
Plus ade food court lagi
Tapi tak pernah lak jejak food court dia
Even aku tak habis ronda lagi nu sentral nih
Kalo meronda semua tpt pukul berapa lak nak balik opis kan

By the way ade kedai makan rare yg tak jumpa kat tempat lain
Tak tau la kalo ade tapi aku tak pergi lak
Simply D nama di beri
Masa bayar kat cashier ade cop delicious lak belakang resit
Mungkin another version of delicious tapi still ala2 warong camtu
Harga pun tak murah mana by the way
Tapi nak merasa sekali sekala apr salahnya
Located dekat belah luar nu sentral yg berhadapan dengan kl sentral
Tapi takleh la cross kat jalan raya sbb ditutup untuk melintas
Tatau sebab ape

Time lunch hour memang ramai gila
Berebut seat lagi yer
Ape yang sedap sangat tatau la aku
Enjoy je la pic yang aku amik nih

Sudahnya amik chicken avocado wraps sajo
sebab nk feeling diet
minum pun air kosong flavor lemon amik sendiri saje


Robocuum

Sebenarnya dah lame aku beli mende ni
Mase aku tgh sarat bawak perut mase tu
Dok pusing2 kat SACC Mall yg tengah ade home fair
Syok jer tengok mende nih buat kerja
Masalahnya everytime g home fair mesti dok jeling2 jer
Aku pun gtau hubby
Kalo ade mende ni best gak
Since rumah ade kucing and in term of maintenace rumah
Kurang la sikit nak buat kerja2 vacuum

Kalo tak seminggu tu patut vacuum banyak kali
Sebab dok area umah aku tu habuk cepat jer penuh
Dulu dok apartment separa flat dulu memang hari2 vacuum xde masalah
Sekarang ni boleh patah pinggah uols!
Tiba2 hari tu laju jer hubby aku g both mende ni
Tengok dia demo semua mmg aku dah tertarik hati nih
Hubby as usual akan tanya banyak gila soalan kalo nak beli or interested kat satu mende
Good for us but not for me..haha
Kadang2 naik rasa takyah beli lah sebab lame beno interviewnya..huhu

Akhirnya hubby pun beli la
Knowing that kerja2 bersih habuk ni mmg aku yg terbongkok2 buat
Ape mendenyaa??
Kitorang beli vacuum robot
Alaa yang boleh vacuum satu rumah sendiri tu
Brand yang kitorang beli is Ecovac
To be specific model deebot D58



Mase amik pic ni deebot tengah buat kerja
so dia nampak separate la dgn rumah dia tu
if tak buat kerja or tengah charge dia akan duduk kat rumah tu diam2
sangat praktikal mende ni dlm tolong kita buat kerja rumah
aku pernah try vacuum dulu pakai yang biasa
then suruh deebot lak vacuum
suprisingly habuk still ade and penuh gak isi dalam dia
maknanya vacuum biasa tu cuma sedut habuk yg nampak mata kasar jer
habuk halus tu tak tersedut pun
Tapi sorry takde pic sebab dah lame aku try


Yang kelabu depan tu is the bumper
Everytime bila langgar something such as kaki meja ke or kaki orang ke
Bumper tu akan detect and dia akan alih ke lain pulak
Takde la dok menyondol tempat yg same pulak kan
normally dia akan pusing dok vacuum serumah dalam sejam
tepat sejam bateri pun habis and dia akan balik ke rumah dia
Btw, on top of deebot ni kita di provide dengan virtual wall
untuk elak robot ni terlajak ntah mane hala kan
bila lalu dekat virtual wall tu
Automatik deebot tu tukar route

by the way, tempat simpan habuk dia kecik jer
normally kalo rumah kurqng habuk or fabrik
lambat la penuh 
and untuk tahan lama tempat sempat habuk ni
kena la lapik tisu
aku update pic tu later lah sbb lupa nak snap

dalam syoknya pakai deebot ni
still ade kekurangannya
kalo beli karpet tebal memang deebot taknak naik
dia akan tukar route as if karpet tebal tu halangan
lagi satu karpet bulu panjang2 tu
memang habis la terbelit2 bulu karpet tu dekat tempat deebot sedut habuk tu
Kadang2 bila deebot tu stuck tak boleh nak keluar tempat sempit memang menjerit la dia
so deebot ni sesuai untuk rumah yang kurang perabot and rumah yang luas

but so far aku suka jer
Lepas deebot buat kerja memang leh rasa
lantai kita tu licin dari biasa
tu jer yang aku ingat
Review ditulis since sebelum aku beli tu
Susah nau nau nak jumpa review
tapi sebenarnya ramai jer pakai robovacuum ni
ohh..sebelum lupa deebot punya sedut ni kuat jugak
make sure kalo nak beli robocuum ni cari yang power sedut tu kuat yer


Tak sukaaaa

Yang baca blog aku awal2
Mesti tau camane journey aku before and how aku pregnant
Aku misscarriage twice and amik unpaid leave for 3 months
And continued with another less or more 2 months sebab bedrest
without telling my close friends sebab too many thought will came out
One of my close friends tu is my boss
And i dont want to hear that
The idea datang tiba2 and aku gtau husband and dia ok jer

I know orang cakap belakang for my sudden decision
Tapi Allah tunjuk ape hasil decision aku
Alhamdulillah and i'm truly happy and grateful
Even some mintak some tips and tanya ape aku buat
Aku sacrifice kerja aku because of that 3 months unpaid leave
Aku dah pikir masak2 consequencenya
Which is like forever la jadi kerani cabuk
Tapi tak pernah sekali pun aku menyesal ape yang aku pilih
Aariz is more than enough for me

Sakit yang aku tanggung mase lahirkan aariz pun allah jer yang tau
Tetap aku rase bersyukur
Sebab aku masih dipanjangkan umur and diberi peluang rase semua tu
Lepas semua hardship yg aku lalu
Ade hamba allah ni suggest mende bukan2
Hancur luluh hati dengar suggestion dia tu
Hancur luluh jugak hati aku bila ade yg tolong sampaikan untuk discuss dengan aku
If aku the first person yang dengar suggestion tu
My answer will be a BIG NO!!
Without telling that hamba allah to further discuss
Consequence for the suggestion dah banyak berlaku depan mata
And until today keep on saying and joking about the same thing

If mende tu joking pun
Salah ke aku terasa?
Kalo orang yang susah nak dapat anak
Bila ditanya atau orang buat joke pasal dapat anak boleh terasa
Nape aku tak boleh terasa??
Aku manusia biasa and i am his mother
All this while aku senyum jer selagi aku mampu
Walaupun dalam hati rase macam ditoreh2
Everytime aku dengar that joke
Aku rase down sangat
Rase macam hamba allah tu underestimate aku
Rase macam aku ni tak mampu nak besarkan anak sendiri pulak
Macam aku tak patut besarkan anak sendiri pulak
Macam aku tak layak nak besarkan anak sendiri pulak
Macam cara aku ni tak bagus untuk anak aku
Hina and keji sangat ke aku ni?
Maybe dia ade own positive thaught atau harapan
Tapi tolonglah jangan

Hamba allah tu ade anak sendiri
Dia patut paham ape yang aku rase
Tak terfikir ke kalo someday Allah bagi dia rasa ape yang aku rase ni
Mungkin cara yang berbeza tapi perasaan yang same
Mungkin aku terlebih emo pasal mende ni
Tapi that is the thing yang aku paling tak sukaaaaaa dengar!
Doa aku jangan la nak cakap pasal tu depan aku lagi

Bila pandang aariz mase tido
Lagi la buat aku sedih
Mentang2 la anak aku senyum jer selalu
Sampai hati...